Record aantal deelnemers voorronde HANOS Gouden Koksmuts

De voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, die gehouden zal worden op dinsdag 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam, kent een recordaantal deelnemers. 13 Teams van hoogstaande restaurants, zullen het in de voorronde tegen elkaar opnemen voor een plek in de final. Die zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de HORECAVA. In de finale is slechts plek voor 6 teams dus er zal een flinke strijd geleverd gaan worden.

 

Tijdens de voorronde, op dinsdag 19 september, zullen de deelnemers gedurende de dag verdeeld zijn over 3 groepen. Iedere groep krijgt 2 uur voor het bereiden van de amuse, die 100% plantaardig moet zijn, en voor het bereiden van het hoofdgerecht waarbij kalfsvlees van de VanDrie Groep en verplicht element is. Naast het winnen van een ticket voor de finale worden er ook nog prijzen uitgereikt voor de meest creatieve, smakelijke amuse en voor het beste hoofdgerecht.

Leeftijd deelnemers

Dit jaar heeft het Gastronomisch Gilde besloten de maximale leeftijd iets te verhogen naar 35 jaar voor de chef en 28 jaar voor de commis. Dit naar aanleiding van het feit dat een groot aantal chefs teruggekoppeld hadden naar het Gastronomisch Gilde dat zij graag nog een keer mee zouden willen doen aan de HANOS Gouden Koksmuts. Het bestuur is erg blij dat er zoveel enthousiasme is om mee te doen aan de HANOS Gouden Koksmuts.

“Wij zijn erg verheugd om te zien dat zoveel chefs zich hebben aangemeld voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts. Dit zorgt voor een spannende voorronde en daar kijken we ontzettend naar uit” aldus Waldrik Kremer, bestuurslid wedstrijden van het Gastronomisch Gilde.

Ook hoofdsponsor HANOS Nederland is verheugd met het grote aantal deelnemers. “Het is goed om te zien dat zoveel chefs zich weer inschrijven voor de wedstrijden. Het meedoen aan de HANOS Gouden Koksmuts is een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers die je de rest van je leven meeneemt” aldus Loek Beemster, Commercieel Manager en SVH Meesterkok.

 

Deelnemers

De teams bestaan uit een chef en een commis. De deelnemende chefs zijn:

Restaurant Karels

Paskal

Karels

Restaurant The Church

Yazen

Awwad

Restaurant Merlet

Thijs

Stekelenburg

Restaurant Maeve

Tommy

Janssen

Restaurant Alma

Danique

Denkers

Restaurant Elea

Afroditi

Lamprianidou

Cuisine D’amis

Sven

Faassen

Restaurant ‘t Amsterdammertje

Marco

van der Wijngaard

Restaurant aan de Poel

Tolunay

Yuksel

Landgoed het Roode Koper

Nina

Graver

Wijnand Bunk

Wijnand

Bunk

Restaurant Casa Egitto

Walid

Gabara

Restaurant Den Berg

Sidi

Ben

 

Sponsors

Deze wedstrijd zou niet mogelijk zijn zonder de sponsors die het Gastronomisch Gilde en de wedstrijden een warm hart toedragen.

·      HANOS Nederland

·      Chaud Devant

·      We’re Smart World

·      VanDrie Groep

·      Rational

·      Mocca d’or

·      Winterhalter

·      Gastvrij Rotterdam

·      HORECAVA

 

Data

De voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op dinsdag 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De finale van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024.