Wedstrijden Gastronomisch Gilde

Jaarlijks worden verschillende kookwedstrijden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Een van de hoogtepunten is het Nationaal Kampioenschap Koken tijdens de Horecava. Hieronder vallen de HANOS Gouden Koksmuts, het Chaud Devant NK Leermeester-Leerling en het NK Jonge Koks.


HANOS Gouden Koksmuts

De HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam.

De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen!

 

Net zoals de succesvolle editie begin vorig jaar verzorgt het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, in 2024 de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd. Flore** ging de afgelopen keer met de felbegeerde titel naar huis. Tijdens de voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam zijn 6 teams geselecteerd voor de finale. Inschrijven is niet meer mogelijk. 


Green Chef's Hat 

Samen met We're Smart Green Guide organiseert het Gastronomisch Gilde een plantaardige kookwedstrijd; the Green Chef's Hat.

Dé wedstrijd die helemaal draait om plantaardig koken. De wedstrijd bestaat uit een voorronde op de HORECAVA in januari 2024 en de finale zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam 2024.

De uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledig plant pure gerechten te bereiden voor de jury met ingrediënten uit de blackbox.

De aanmelding van de voorronde op woensdag 10 januari 2024 is nu geopend. Let op! Dit is een individuele wedstrijd. 

De opdracht bestaat uit een 3 gangen menu en een amuse voor 6 personen. Na de sluiting van de inschrijving ontvangen de deelnemers het wedstrijdreglement. 

Inschrijven is niet meer mogelijk. 

 


Chaud Devant NK Leermeester-Leerling

De Chaud Devant NK Leermeester-Leerling-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam.

De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende duo gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen!

De inschrijving voor het Nationaal Kampioenschap voor leermeesters en hun leerlingen is vanaf nu geopend. Na de geslaagde editie van begin 2023, waar Tommy Janssen en Sem Klein Oonk Restaurant Maeve het NK Leermeester-Leerling wonnen, verzorgt het Gastronomisch Gilde deze wedstrijd in 2024 opnieuw tijdens de HORECAVA op dinsdag 9 januari. 

Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Chaud Devant.

Aanmelden kan via onderstaande button tot 1 november. Deze wedstrijd is een team wedstrijd en bestaat uit een Leerling en een Leermeester. De deelnemers dienen een 3 gangen menu en een amuse te bereiden voor 6 personen.

Er is plek voor 6 deelnemende teams.

Inschrijven is niet meer mogelijk. 

 

 


Open Nederlands Kampioenschap koken

Tijdens de HORECAVA laat het Gastronomisch Gilde een oude wedstrijd terugkomen namelijk het Open Nederlands Kampioenschap koken. 

Tijdens deze indviduele wedstrijd koken 6 koks tegen elkaar voor de winst. De deelnemers bereiden een 3 gangen menu voor 6 personen uit een blackbox die samengesteld is in samenwerking met de partners van het Gastronomisch Gilde.

Er is plek voor 6 deelnemers. 

Inschrijven is niet meer mogelijk. 


Culinary Team The Netherlands

Culinary Team The Netherlands neemt namens Nederland deel aan belangrijke nationale en internationale kookwedstrijden. Het Gastronomisch Gilde heeft een connectie met WorldChefs, een wereldwijd netwerk van meer dan 100 vakverenigingen die chefs van alle niveaus en verschillende specialiteiten representeren.
Door deze connectie kan ons wedstrijdteam, ‘Culinary Team The Netherlands’ (CTTN), deelnemen aan zowel nationale als internationale kookwedstrijden.

Er is de afgelopen twintig jaar steeds meer aandacht voor ons culinaire erfgoed. Onze kazen, zuivel en Noordzeevissen hebben de wereld veroverd, en ambachten als molenaar of palingroker krijgen steeds meer waardering. Als team willen we de Nederlandse culinaire cultuur uitdragen, met een enorme focus op het behalen van gouden medailles tijdens de internationale WorldChefs-wedstrijden. Het team is altijd opzoek naar ambiteuze teamleden. 

Meld je aan


Doe mee aan een wedstrijd van het Gastronomisch Gilde