Wedstrijden Gastronomisch Gilde

Jaarlijks worden verschillende kookwedstrijden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Een van de hoogtepunten is het Nationaal Kampioenschap Koken tijdens de Horecava. Hieronder vallen de HANOS Gouden Koksmuts, het NK Leermeester-Leerling en het NK Jonge Koks.


HANOS Gouden Koksmuts

De HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam.

De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen!

 

Net zoals de succesvolle editie begin vorig jaar verzorgt het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, in 2024 de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd. Flore** ging de afgelopen keer met de felbegeerde titel naar huis. Zijn jullie de volgende winnaars? 

Eissen voor de voorronde op dinsdag 19 september 2023 op Gastvrij Rotterdam:

  • Chef niet ouder dan 35 op 8 januari 2024
  • Commis niet ouder dan 25 op 8 januari 2024 
  • Team bestaat uit een 1 chef en 1 commis.

Durf jij het aan? 

Meld je aan


NK Plantaardig koken 

Vanaf dit jaar organiseert het Gastronomisch Gilde een nieuwe wedstrijd; De Groene Koksmuts.

Dé wedstrijd die helemaal draait om plantaardig koken. De wedstrijd bestaat uit een voorronde op de HORECAVA in januari en de finale zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam 2023.

De uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledig plantaardige gerechten te bereiden voor de jury’s met ingrediënten uit de blackbox.

Voor 2023 is de aanmelding gesloten. Na Gastvrij Rotterdam zullen wij de inschrijving voor de voorronde van 2024 openen. 


NK Leermeester-Leerling

De NK Leermeester-Leerling-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam.

De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende duo gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen!

De inschrijving voor het Nationaal Kampioenschap voor leermeesters en hun leerlingen zal na Gastvrij Rotterdam geopend worden. Na de geslaagde editie van begin 2023, waar Tommy Janssen en Sem Klein Oonk Restaurant Maeve het NK Leermeester-Leerling wonnen, verzorgt het Gastronomisch Gilde deze wedstrijd in 2024 opnieuw.


Dobla Pastry Battle NL

The Dobla Pastry Battle NL vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam. Dobla en het Gastronomisch Gilde zijn de organisatoren van deze spannende patisseriewedstrijd.

Wie wordt de volgende Pastry Battle Champion? Leendert Klaassens en Ailean Klaassens van Restaurant Pure C** gingen al voor. Chefs en patissiers strijden in drie rondes om de felbegeerde titel: The Dobla Pastry Battle Champion. 

In de loop van 2023 zal worden besloten of er in 2024 een nieuwe editie is van deze wedstrijd. 


Culinary Team The Netherlands

Culinary Team The Netherlands neemt namens Nederland deel aan belangrijke nationale en internationale kookwedstrijden. Het Gastronomisch Gilde heeft een connectie met WorldChefs, een wereldwijd netwerk van meer dan 100 vakverenigingen die chefs van alle niveaus en verschillende specialiteiten representeren.
Door deze connectie kan ons wedstrijdteam, ‘Culinary Team The Netherlands’ (CTTN), deelnemen aan zowel nationale als internationale kookwedstrijden.

Er is de afgelopen twintig jaar steeds meer aandacht voor ons culinaire erfgoed. Onze kazen, zuivel en Noordzeevissen hebben de wereld veroverd, en ambachten als molenaar of palingroker krijgen steeds meer waardering. Als team willen we de Nederlandse culinaire cultuur uitdragen, met een enorme focus op het behalen van gouden medailles tijdens de internationale WorldChefs-wedstrijden. Het team is altijd opzoek naar ambiteuze teamleden. 

Meld je aan


Doe mee aan een wedstrijd van het Gastronomisch Gilde