Inschrijvingen voorronde HANOS Gouden Koksmuts geopend!

Vanaf vandaag, 6 juni 2023, is het weer mogelijk om in te schrijven voor het NK Koken ook wel de HANOS Gouden Koksmuts. Deze wedstrijd kent wederom een voorronde op Gastvrij Rotterdam op dinsdag 19 september, de finale zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 op de HORECAVA.

 

Wijzigingen

Vorig jaar heeft het Gastronomisch Gilde enkele wijzigingen doorgebracht in de wedstrijdreglementen waaronder o.a. de verlaging van de leeftijd van de chef, wat leidde tot veel teleurgestelde chefs die toch net te oud waren. In overleg met hoofdsponsor HANOS is besloten de maximale leeftijd van de chefs te verhogen.

De chef mag op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 35 jaar en de commis mag op 8 januari 2024 niet ouder zijn dan 25 jaar.

 Met deze wijziging hoopt het Gastronomisch Gilde de chefs die toch graag nog een keer mee willen doen aan dé prestigieuze kookwedstrijd die Nederland tegemoet te komen.

Inschrijven kan HIER tot en met 15 juli 2023. Na sluiting van inschrijving worden de deelnemers geïnformeerd over hun deelname en ontvangen zij het wedstrijdreglement.

Voorronde op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de voorronde dienen de deelnemers een voor – en tussengerecht te koken en een amuse te presenteren die onvoorbereid meegenomen mag worden. HANOS Nederland zal een groentekraam beschikbaar stellen en vanuit de overige partners zullen er ook ingrediënten beschikbaar zijn in de vorm van een blackbox. De deelnemers worden beoordeeld door een 3-koppige jury die op een later moment bekend gemaakt zullen worden.

Prijzen

Naast het winnen van een finale plek kunnen de deelnemers ook kans maken op andere prijzen. De jury zal het beste voor- en het beste tussengerecht selecteren en de winnaars krijgen een mooie prijs van de sponsors en een geldprijs van €250.

Meer informatie

Voor meer informatie over de HANOS Gouden Koksmuts kunt u contact opnemen met het Gastronomisch Gilde, Charlotte Mauritz.