Wedstrijden Gastronomisch Gilde

Jaarlijks worden verschillende kookwedstrijden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Een van de hoogtepunten is het Nationaal Kampioenschap Koken tijdens de Horecava. Hieronder vallen de HANOS Gouden Koksmuts, het Chaud Devant NK Leermeester-Leerling en het NK Jonge Koks.


HANOS Gouden Koksmuts

De HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam.

De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen! Een team bestaat uit 2 leden waarvan de chef op de finale dag niet ouder mag zijn dan 35 jaar. 

Net zoals de succesvolle editie begin vorig jaar verzorgt het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, in 2025 de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd. Restaurant MAEVE*  ging in 2024 met de felbegeerde titel naar huis. Inschrijven voor de voorronde op Gastvrij Rotterdam is niet meer mogelijk. 

 


Green Chef's Hat 

Samen met We're Smart Green Guide organiseert het Gastronomisch Gilde een plantaardige kookwedstrijd; the Green Chef's Hat.

Dé wedstrijd die helemaal draait om plantaardig koken. De wedstrijd bestaat uit een voorronde op de HORECAVA in januari 2025 en de finale zal plaatsvinden tijdens Gastvrij Rotterdam 2025.

De uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledig plant pure gerechten te bereiden voor de jury met ingrediënten uit de blackbox.

De opdracht bestaat uit een voor- en tussengerecht en een amuse voor 6 personen. Een team bestaat uit 2 personen. 

Inschrijven kan tot 1 december 2024. De wedstrijd zal plaatsvinden op woensdag 15 januari.

Meld je aan

 


Chaud Devant NK Leermeester-Leerling

De Chaud Devant NK Leermeester-Leerling-wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam.

De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende duo gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen!

Na de geslaagde editie van begin 2024, waar Kay Stevense en Gijs Boender van Hotel Restaurant 't Lansink* het Chaud Devant NK Leermeester-Leerling wonnen, verzorgt het Gastronomisch Gilde deze wedstrijd in 2025 opnieuw tijdens de HORECAVA.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Chaud Devant.

Deze wedstrijd is een team wedstrijd en bestaat uit een Leerling en een Leermeester. De deelnemers dienen een 3 gangen menu en een amuse te bereiden voor 6 personen.

Er is plek voor 6 deelnemende teams.

Inschrijven kan tot 15 november 2024. De wedstrijd zal plaatsvinden op dinsdag 14 januari. 

Meld je aan

 


Open Nederlands Kampioenschap koken

Tijdens de HORECAVA laat het Gastronomisch Gilde een oude wedstrijd terugkomen namelijk het Open Nederlands Kampioenschap koken. 

Tijdens deze indviduele wedstrijd koken 6 koks tegen elkaar voor de winst. De deelnemers bereiden een 3 gangen menu voor 6 personen uit een blackbox die samengesteld is in samenwerking met de partners van het Gastronomisch Gilde.

Er is plek voor 6 deelnemers, dit is een individuele wedstrijd. 

Inschrijven kan  tot 15 november. De wedstrijd zal plaatsvinden op donderdag 16 januari. 

Meld je aan


Culinary Team The Netherlands

Culinary Team The Netherlands neemt namens Nederland deel aan belangrijke nationale en internationale kookwedstrijden. Het Gastronomisch Gilde heeft een connectie met WorldChefs, een wereldwijd netwerk van meer dan 100 vakverenigingen die chefs van alle niveaus en verschillende specialiteiten representeren.
Door deze connectie kan ons wedstrijdteam, ‘Culinary Team The Netherlands’ (CTTN), deelnemen aan zowel nationale als internationale kookwedstrijden.

Er is de afgelopen twintig jaar steeds meer aandacht voor ons culinaire erfgoed. Onze kazen, zuivel en Noordzeevissen hebben de wereld veroverd, en ambachten als molenaar of palingroker krijgen steeds meer waardering. Als team willen we de Nederlandse culinaire cultuur uitdragen, met een enorme focus op het behalen van gouden medailles tijdens de internationale WorldChefs-wedstrijden. Het team is altijd opzoek naar ambiteuze teamleden. 

Meld je aan


Doe mee aan een wedstrijd van het Gastronomisch Gilde