...

Wat is het Gastronomisch Gilde? 

De lat ligt hoog in de Nederlandse gastronomie. Of je nu sterrenchef, kok in opleiding, gastheer, gastvrouw of leerling bent, je wilt je beroep op de beste manier uitoefenen. En in je eentje kom je ver, maar samen kom je verder. Daarom bestaat het Gastronomisch Gilde. 

Het Gastronomisch Gilde is de grootste club van professionals in de gastronomie in Nederland. Daarnaast zijn we de enige internationale, door WorldChefs erkende gastronomische vereniging. Ons doel is het verbinden en ondersteunen van de witte en zwarte brigade. Dat doen we vanuit 4 verschillende vakgroepen. Zo kan iedereen die werkzaam is in de Nederlandse gastronomie zich laten inspireren door gelijkgestemden.

Onze 4 vakgroepen

Koksgilde

Voor alle Nederlandse koks ouder dan 25 jaar

Jonge Garde

Voor koks, gastheren en -vrouwen tot en met 25 jaar

Gastvrijheidsgilde

Voor alle gastheren en -vrouwen ouder dan 25 jaar

Gilde van SVH Meesters

Voor alle dragers van een SVH Meestertitel

 

Ondersteunen, inspireren en verbinden

Het verhogen van de culinaire standaard in Nederland. Dat is ons doel sinds de oprichting in 2016. Dat doen we door onze leden te ondersteunen, inspireren en verbinden. We bieden een groot netwerk en staan zowel professionals en leerlingen vakinhoudelijk bij. Daarnaast creëren we vanuit onze bestuurlijke rol voorwaarden om het culinaire vak goed uit te kunnen blijven oefenen en verder te kunnen verbeteren.

Internationale erkenning 

Je aansluiten bij het Gastronomisch Gilde opent ook internationale deuren. We zijn de enige vakvereniging voor Nederlandse koks die erkend is door de World Association of Chefs’ Societies – ook bekend als Worldchefs. En met het wedstrijdteam Culinary Team The Netherlands (CTTN) neemt het Gilde deel aan internationale kookwedstrijden. Met goede resultaten! 

Het bestuur

Het bestuur van het Gastronomisch Gilde bestaat uit 6 leden.  Ze stellen zich graag aan je voor!

Hans Everse - President
hans.everse@gastronomischgilde.nl

  • President

  • Eigenaar bij Zilt-E B.V. en Oosterschelder B.V.

  • Drijvende kracht bij ledenwerving tijdens Horecava 

  • Verbindende en enthousiasmerende kwaliteiten in een groot netwerk

  • Grote Citroën en Maserati autopassie

Johan Lapidaire - 1e Penningmeester
johan@gastronomischgilde.nl

  • Eerste penningmeester

  • Inmiddels (pre-)pensionado, volop genietend van het goede leven en altijd ‘in’ voor leuke dingen. 

  • ZZP’er met bedrijf Lapidaire Advies 

  • Uitvoerend secretaris bij Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding vmbo Platform Horeca, Bakkerij en Toerisme

  • Examinator bij Leermeester-examens van Cinses Examinering en Certificering. 

Eva Stoffels - Algemeen Bestuurslid
eva@gastronomischgilde.nl

  • Algemeen bestuurslid

  • Gastvrouw en eigenaar van De Oude Smidse in Steenwijk

  • Enthousiast onderneemster met altijd een lach op het gezicht en culinair genieter

  • In voor ieder idee waarmee de club gezelliger, beter, sterker en groter wordt, ze is altijd van de partij en neemt jou hier graag in mee

Rene Machiels - Algemeen Bestuurslid
rene@gastronomischgilde.nl

  • Algemeen bestuurslid

  • Chefkok en eigenaar van RM Koken

  • Vindt het heerlijk om te koken, waar je hem ook neerzet, hij maakt er overal weern een culinair feestje van

  • Drijvende kracht in organiseren van events, enthousiasmeren en verbinden van bedrijven en (potentiële) leden

Waldrik Kremer - Stichting Kookwedstrijden i.o.

  • Verantwoordelijk voor wedstrijden Stichting Kookwedstrijden i.o.

  • Chef-kok bij en eigenaar van Sogno Catering Tilburg

  • Organiseert wedstrijden en jureert in diverse competities, zoals de HANOS Gouden Koksmuts

  • Al jaren verbonden aan het nationaal wedstrijdteam

  • Heeft door de wedstrijden een internationaal netwerk van vrienden en collega’s opgebouwd

Johan de Ruiter - Aspirant Bestuurslid

  • Aspirant bestuurslid

  • Enthousiast chefkok en al jaren actief lid van onze club

  • Liefhebber van golfen, muziek, lekker eten en goede biertjes

  • Woont in het prachtige Winschoten

Robert Harmsen - Aspirant Bestuurslid

  • Aspirant bestuurslid

  • Lekkerbek en eigenaar van RobertZ Private Dining waarin "Smaaksensaties zonder poespas" heersen

  • Van origine was hij ondernemer in high-tech software, waarna hij besloot van zijn hobby zijn leven te maken in zijn RobertZ

  • Woont in het prachtige Bergeijk ('t Loo)

Lid worden van het Gilde? 

Ben je professional of leerling in de zwarte of witte brigade en wil je graag leren van je vakgenoten? Word dan lid van het Gastronomisch Gilde: de grootste club van professionals in de Nederlandse gastronomie.  Of je nou een ervaren sterrenchef bent of een beginnende leerling, of je nu sinds kort runner bent of al jarenlang gastheer of – vrouw… we nodigen je van harte uit om je aan te sluiten bij een van onze 4 vakgroepen. 

Meld je aan