...
De lat ligt hoog in de Nederlandse gastronomie. Of je nu sterrenchef, kok in opleiding, gastheer, gastvrouw of leerling bent, je wilt je beroep op de beste manier uitoefenen. En in je eentje kom je ver, maar samen kom je verder. Daarom bestaat het Gastronomisch Gilde.
Het Gastronomisch Gilde is het grootste professionele netwerk in de gastronomie in Nederland. Daarnaast zijn we de enige internationale, door WorldChefs erkende gastronomische vereniging. Ons doel is het verbinden en ondersteunen van de witte en zwarte brigade. Dat doen we vanuit 4 verschillende vakgroepen. Zo kan iedereen die werkzaam is in de Nederlandse gastronomie zich laten inspireren door gelijkgestemden.
Het verhogen van de culinaire standaard in Nederland. Dat is ons doel sinds de oprichting in 2016. Dat doen we door onze leden te ondersteunen, inspireren en verbinden. We bieden een groot netwerk en staan zowel professionals en leerlingen vakinhoudelijk bij. Daarnaast creëren we vanuit onze bestuurlijke rol voorwaarden om het culinaire vak goed uit te kunnen blijven oefenen en verder te kunnen verbeteren.
Je aansluiten bij het Gastronomisch Gilde opent ook internationale deuren. We zijn de enige vakvereniging voor Nederlandse koks die erkend is door de World Association of Chefs’ Societies – ook bekend als Worldchefs. En met het wedstrijdteam Culinary Team The Netherlands (CTTN) neemt het Gilde deel aan internationale kookwedstrijden. Met goede resultaten!
Het bestuur van het Gastronomisch Gilde bestaat uit 4 leden. Ze stellen zich graag aan je voor!
Eerste penningmeester Gastronomisch Gilde sinds september 2022.
Inmiddels (pre-)pensionado, volop genietend van het goede leven en altijd ‘in’ voor leuke dingen.
ZZP’er met bedrijf Lapidaire Advies
Uitvoerend secretaris bij Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding vmbo Platform Horeca, Bakkerij en Toerisme
Examinator bij Leermeester-examens van Cinses Examinering en Certificering.
Chef-kok bij en eigenaar van Sogno Catering Tilburg
Organiseert wedstrijden en jureert in diverse competities, zoals de HANOS Gouden Koksmuts
Al jaren verbonden aan het nationaal wedstrijdteam
Vindt wedstrijdkoken een mooie manier om uiting te geven aan het vak
Heeft door de wedstrijden een internationaal netwerk van vrienden en collega’s opgebouwd
Ben je professional of leerling in de zwarte of witte brigade en wil je graag leren van je vakgenoten? Word dan lid van het Gastronomisch Gilde: het grootste professionele netwerk in de Nederlandse gastronomie. Of je nou een ervaren sterrenchef bent of een beginnende koksleerling, of je nu sinds kort runner bent of al jarenlang gastheer of – vrouw… we nodigen je van harte uit om je aan te sluiten bij een van onze 4 vakgroepen.