Lid worden

Gastronomisch Gilde is het grootste professionele netwerk in de gastronomie in Nederland en daarbij de enige Internationaal door WorldChefs erkende gastronomische vereniging. Gastronomisch Gilde is de organisator van het NK Koken en strijdt op internationale podia met het eigen Nationaal Team; Culinary Team The Netherlands. 

Leuk dat je op het punt staat om je aan te melden bij het Gastronomisch Gilde. Ben je benieuwd naar wat het lidmaatschap inhoudt en welke voordelen het biedt, kijk onderaan deze pagina. Voel je van harte welkom!

Inschrijfformulier

Inhoud lidmaatschap

Ons lidmaatschap biedt je vele voordelen en zorgt ervoor dat je onderdeel wordt van een enorm netwerk van toegankelijke food specialisten. We vinden het superleuk als je je ook aansluit als lid in ons netwerk!

  • Koksgilde is er voor koks boven de 25 jaar in alle geledingen;
  • Gastvrijheidsgilde is er voor gastheren/-vrouwen boven de 25 jaar in alle geledingen;
  • Jonge Garde is er voor koks, gastheren/-vrouwen onder de 25 jaar;
  • SVH Meesters is er voor alle houders van een SVH Meestertitel (SVH Meestergastheer/-gastvrouw, SVH Meesterhorecaondernemer, SVH Meesterijsbereider, SVH Meesterkok, SVH Meesterschenker, SVH Wijnmeester).

Alle ledenvoordelen vind je hieronder!

Voor 2022 bedraagt de contributie:
• Gewoon lidmaatschap: € 120 per jaar inclusief btw* (€ 12,50 inclusief btw per maand).
• Junior lidmaatschap tot 25 jaar: €60 per jaar inclusief btw* (€ 6,25 inclusief btw per maand)

Let op: in principe is betaling via automatische incasso. Je kan zelf kiezen voor incasso per jaar of per kwartaal. Wanneer je liever een factuur ontvangt en zelf de contributie voldoet, dan betaal je €150 voor een gewoon lidmaatschap en €75,- voor een junior lidmaatschap.


Ledenvoordeel: kennis, korting en netwerk

Gratis deelname aan verschillende, culinaire evenementen en masterclasses
Gedurende het jaar worden voor alle leden regelmatig evenementen, workshops en masterclasses georganiseerd, die in het teken staan van food, drinks en / of hospitality. Gastronomisch Gilde-leden mogen gratis of tegen een kleine vergoeding deelnemen aan deze gezellige en leerzame activiteiten.
Toegang met gereduceerd tarief tot events van Food Inspiration 
Als lid van het Gilde krijg je korting op de entreebewijzen van de inspirerende events van Food Inspiration zoals Food Unplugged, Food Inspiration Days en Chefs Revolution. Lunch & Learn bij SVH Meesters
Leden van het Gastronomisch Gilde kunnen exclusief deelnemen aan de Lunch & Learn sessies bij diverse SVH Meesters tegen een speciaal tarief. Een uniek kijkje in de wereld van de SVH Meesters waarbij je volop geïnspireerd naar huis gaat. Deelname aan wedstrijden van het Gastronomisch Gilde & partners
Als Gilde lid krijg je als eerste de mogelijkheid om deel te nemen aan de diverse wedstrijden die het Gastronomisch Gilde organiseert. Denk aan het NK Koken wat op de Horecava plaatsvindt en bestaat uit de Hanos Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks, NK Leerling – Leermeester en de Dobla Pastry Award. Daarnaast organiseren we (met partners) regelmatig nog andere wedstrijden met verschillende thema’s in het land; Minder Zout Challenge, No Waste Battle, Plant based Wedstrijd en meer. 11 x per jaar het vakblad Entree (waarde € 60,-)
Entree is dé informatiebron voor horecaondernemers. Het magazine, dat 11 keer per jaar wordt uitgebracht, gaat in op actuele ontwikkelingen die van belang zijn voor de horecabranche.
Gastronomisch Gilde Inspiratieboek (waarde € 28,50)
De gerechten en recepturen in het Gerechtenboek zijn verzorgd door onze leden en voor onze leden. Ons Gerechtenboek ontvang je gratis bij het Gastronomisch Gilde lidmaatschap. Inmiddels zijn er 9 edities verschenen. Het nieuwste Gerechtenboek heeft als thema: ‘No Waste’ en is voor niet-leden ook los te bestellen voor 28,50 per stuk.
4 x per jaar het vakblad Culinaire Saisonnier (waarde € 40,-)
Het seizoensmagazine voor de professionele gastronomische sector, fanatieke kookamateurs en doorwinterde epicuristen. Het magazine verschijnt vier maal per jaar, telkens voordat een nieuw seizoen begint. De Saissonier is een collectorsitem dat een plaats in de boekenkast verdient. 12 x per jaar het digitale Food Inspiration Magazine
Het digitale Food Inspiration Magazine is het online magazine met de laatste trends, culinaire inspiratie, interviews, conceptwatching en hotspots van Food Inspiration en ontvang je per e-mail. Gratis entree voor beurzen (waarde per beurs € 35,- / € 50,-)
Je krijgt gratis toegang tot beurzen zoals Horecava, Gastvrij Rotterdam en Folie Culinair. Ook krijg je toegang tot de ledenlounge op de vakbeurzen waar wij aanwezig zijn/