Zo houd je je restaurant schoon

Handhygiëne Handgel gebruiken of handschoenen dragen, werkt uiteindelijk minder effectief dan 20 seconden grondig je handen wassen met zeep. Wij denken dat het enorm helpt als medewerkers in de horeca zichtbaar het voorbeeld geven. Dat kunnen ze op heel veel manieren doen. Als jij als medewerker in de horeca aan de gasten laat zien dat jij je handen blijft wassen en zo de hygiëne bewaakt, zullen de gasten meer geneigd zijn om dit net zo serieus te nemen. Bovendien zullen de gasten zich veiliger voelen in jouw restaurant of café. Schoonmaken Er moet ook veel meer gelet worden op het schoonmaken. Gasten raken onder andere deurklinken, menukaarten, stoelen en tafels aan. Als deze gasten weer vertrekken en de volgende gasten binnenkomen, moet er tussendoor worden schoongemaakt. Entree Magazine tipt: maak het kenbaar aan de gasten dat er tussendoor wordt schoongemaakt. Doe het schoonmaken in het bijzijn van de nieuwe gasten of maak alles schoon voordat de nieuwe gasten binnentreden. Je kunt dan een bordje neerzetten op de tafel waarop staat dat de stoelen, tafels, enzovoorts schoon zijn. Voor de menukaarten kan gekeken worden naar andere mogelijkheden. Zet bijvoorbeeld de menukaart op de website, zodat gasten via hun eigen smartphone de kaart kunnen bekijken. De volgende dingen worden vaak veel aangeraakt en moeten nu dus regelmatig gedesinfecteerd worden: Zo behaal je meer omzet Omdat de 1,5 meter afstand zorgt voor minder bezetting, kan er gekeken worden naar het veranderen van de menukaart. Eind april hebben wij gedeeld hoe je ervoor kunt zorgen dat de minimale dagbesteding van je gasten verhoogd wordt. Welke gerechten kunnen (tijdelijk) van de kaart gehaald worden en welke gerechten kunnen wel op de kaart komen te staan? Ook handig om over na te denken… Tot slot kan overwogen worden om door te blijven gaan met het laten afhalen of bezorgen van menu’s, boxen of gerechten. Veel restaurants zijn daar al mee begonnen, waardoor medewerkers binnen deze restaurants nog steeds konden blijven werken. Met het openen van de horeca kan ervoor gekozen worden om hiermee door te blijven gaan, om op deze manier het gastenaantal te verspreiden op een goede en veilige manier.