La Distillerie, beste Groentenrestaurant

Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: “Met onze jaarlijkse awardshow brengen we wereldwijd groentenliefhebbers samen. Dankzij die interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld.” De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel). La Distillerie op 1e plaats TOP 100 Beste Groentenrestaurants ter wereld “René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken”, aldus Frank Fol. Top 10 Joia (Milaan, Italië) – Chef Pietro Leeman We’re Smart® Future Awards 2020 We’re Smart® Beste Groentenrestaurants per land Chef Xavier Pellicer (Spanje) is “Untouchable” “Xavier Pellicer is als groentenchef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijd. Hij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank Fol toe.
Nieuw op de eerste plaats van de Top 100 van de beste groentenrestaurants ter wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen groentenchef René Mathieu.
We’re Smart® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld.
Deze dertien restaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:
De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoon van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.