Verstegen gestart met het investeren in agroforestry

Verstegen spices & Sauces geeft samen met Sri Sri Tattva het startschot voor het Prosperous Farmer Community Programma
Het Rotterdamse familiebedrijf Verstegen Spices & Sauces is in 2019 gestart met het investeren in agroforestry, het aanplanten van duurzame voedselbossen. Samen met de Indiase gezondheidsretailer Source Natural Foods & Herbal Supplements Limited (Sri Sri Tattva), is Verstegen gestart met de Prosperous Farmer Community. Met dit programma investeren we in het verbeteren van ecosystemendoor landbouwmethodes toe te passen die met de natuur werken, in plaats van tegen. Het doel is om zo onder andere het boereninkomen te verbeteren en de CO2-opname te bevorderen.
Verstegen

Aanplanten van duurzame voedselbossen, agroforestry
Agroforestry is een duurzame landbouwmethode dat ook wel ‘regeneratieve agroforestry’ wordt genoemd. De focus van deze landbouwmethode ligt op het herstellen van de natuur en de biodiversiteit. Het gebruik maken van verschillende gewassen op één perceel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kan er meer CO2 opgenomen worden uit de lucht, wordt de biodiversiteit vergroot, ontvangt de boer hogere opbrengsten, worden planten gezonder en is de kwaliteit van de kruiden en specerijen hoger.

Het programma: Prosperous Farmer Community
Samen met Sri Sri Tattva gaat Verstegen het aanplanten van duurzame voedselbossen uitbreiden in India. Zo is er afgelopen week, op maandag 12 juli 2021, een ceremonie geweest waar de eerste bomen in India geplant zijn voor agroforestry chillies in combinatie met onder andere mango’s, cashewnoten en bananen. Deze ceremonie is het startschot geweest voor de eerste pilotfase. In deze pilotfase zullen 16 Indiase boeren 3000+ bomen gaan planten op 8 hectare grond, waar 200.000 chili planten uit groeien.  Bij succes, zal er worden opgeschaald.

Zowel Sri Sri Tattva als Verstegen hebben de ambitie om met deze manier van ondernemen een betere wereld achter te laten voor de volgende generatie. Deze samenwerking is dan ook een enorme stap om dit doel te bereiken.

Tom Kools, programmamanager – Verstegen Spices and Sauces:
“We zijn op een missie om positieve impact te realiseren op de ecosystemen waar we voor onze kruiden en specerijen van afhankelijk zijn. Door het nieuwe programma “Prosperous Farmer Community” herstellen we samen met onze leverancier de bodemvruchtbaarheid, wordt CO2 vastgelegd en helpen we boerengemeenschappen bij het genereren van extra inkomen”.

Delen