Versoepelde maatregelen in zicht voor horeca

Gisteravond gaf premier Rutte een persconferentie over de nieuwe, versoepelde maatregelen van het Coronavirus. Daarin presenteerde hij een soort 'routekaart' welke Nederland de komende drie maanden gaat aanhouden. In deze routekaart staat stapsgewijs weergegeven wanneer welke maatregelen verder worden versoepeld. En wat een opluchting: de horeca staat ook in deze routekaart!! We zetten de nieuwe maatregelen hier voor je op een rijtje.
Gastronomisch Gilde

Op 1 juni mogen restaurants, cafés en terrassen hun deuren weer openen. Er mogen maximaal 30 personen binnen de horecagelegenheid zijn, inclusief personeel, en daarbij moet rekening gehouden worden met 1,5 meter afstand. Buiten op het terras geldt de 1,5 meter afstand ook. Verder moeten alle gasten aan een tafel zitten en alleen op reservering mogen gasten naar restaurants komen. Bij klachten wordt je verwacht om thuis te blijven. Bij eigen besmetting of besmetting van iemand binnen je huishouden, moet het hele huishouden twee weken in quarantaine thuis. In een gesprek vooraf tussen de restaurants/cafés en hun gasten wordt ingeschat of het bezoek risico’s oplevert voor één of beide partijen. 

Vanaf 1 juli worden de bovenstaande maatregelen verder versoepeld, mits het virus onder controle blijft. De horeca mag dan het aantal personen opschalen naar maximaal 100, inclusief personeel. Van tevoren reserveren en 1,5 meter afstand houden, blijft nog steeds gelden.

Bekijk de hele routekaart en alle maatregelen van de overheid hier.

Delen