Vergeten groenten op je bord!

Groentegroothandel Wessels had zijn uiterste best gedaan om de workshop voor de deelnemers heel interessant en uitdagend te maken. De workshopleiders hadden Cor Onderstal en Menno Jansen hadden een driegangenmenu voorbereid voor de deelnemers. Door te proeven, ervaarden zij dat je met een vegetarisch menu alle kanten Gratin van topinamboer, Schone van Boskoop, appelstroop en gegrilde spitskool. Vervolgens gingen de deelnemers helemaal los om zelf van deze ingrediënten lekkere en bijzondere creaties te maken. Het was mooi om te zien hoe de ‘oude’ garde en de Door deze activiteit werd ook weer duidelijk dat de uitgangspunten van de Dutch Cuisine (meer groenten en minder vlees) en vegetarische gerechten niet meer zijn weg te Met culinaire groet, Test hier je kennis door onderstaande producten door te lezen. Ken jij ze allemaal of heb je nooit eerder met een bepaald soort groenten gewerkt?
ruim 35 verschillende soorten groenten op een lange tafel uitgestald. De eerste opdracht was het herkennen van de groenten, daarop volgde de uitleg van Enno Reijnen
en Pim Wessels en kon er geproefd worden.
op kan. De uitgangspunten waren de voedingswaarden en gevarieerde bereidingstechnieken. De volgende producten waren erin verwerkt:
Wrap van rode linzen gevuld met suikermais, cavolo nero, jam van oerpeen, chips van rammenas en roergebakken crosnes.
Flensjes met compote en roomijs van kweepeer.
ambitieuze, jonge koks heel actief samenwerkten in de prachtige, nieuwe keukens van de Vakschool.
denken in de hedendaagse keuken: ze nemen gelukkig een steeds belangrijkere plek in.
Henk van GurpWeet jij alles over vergeten groenten?
Red en Green Meat-radijs, rammenas, schorseneren, peterseliewortel, rode zuring, zevenblad, snijbiet, gele en chioggia biet, paarse-, rode en gele oerpeen, pastinaak, crosnes,
cassave, kweepeer, palmkool, meiraap.