Uitnodiging deelname Inspiratieboek

Net zoals de afgelopen jaren wil het Gastronomisch Gilde weer een boek vol met recepten van haar leden uitbrengen. Aangezien het de 10e editie is, heeft het bestuur besloten het boek in een nieuw jasje te steken en naast de vele recepten ook andere inspirerende onderdelen toe te voegen.
GG 2018 receptenboek Kleijwegt Rick_0427-ws

Het nieuwe Gastronomisch Gilde Inspiratieboek is een project waaraan alle leden van het Gastronomisch Gilde een bijdrage kunnen leveren,
van Jonge Kok tot SVH Meesterkok en van Sous-chef tot Gastheer.

Het Inspiratieboek wordt verdeeld in 5 hoofdstukken gerelateerd aan de 5 smaakprofielen (zoet, zuur, zout, bitter en umami) en aan elk
smaakprofiel is een ingrediënt gekoppeld. Aan jou nu de vraag om een recept in te sturen waarin één van de volgende ingrediënten centraal staat:

  • Ananas (Smaakprofiel: zoet)
  • Azijn (Smaakprofiel: zuur)
  • Fleur de sel (Smaakproefiel: zout)
  • Cacao (Smaakprofiel: bitter)
  • Oester (Smaakprofiel: umami)

Het mag een recept zijn voor een voor-, hoofd- of nagerecht, een cocktail, een amuse, etc.

Opgeven en aanleveren

Laat het ons weten als je voor een stukje invulling van dit inspiratieboek wil zorgen en lever dan uiterlijk 1 juli aanstaande het volgende in:

  • Naam, functie, bedrijf, website
  • Korte biografie bedrijf (maximaal 50 woorden)
  • Korte biografie van jezelf (maximaal 50 woorden)
  • Recept voor 4 personen met minimaal 3 componenten/bereidingen
    – Ingrediëntenlijst
    – Materialenlijst
    – Uitleg voorbereiding
    – Volledige beschrijving
    – Opmaak
    – Totale benodigde tijd

Alles kan worden aangeleverd via info@gastronomischgilde.nl.

Let op: we hebben, naast de andere inspirerende onderdelen, voor elk ingrediënt maar een beperkt aantal plekken beschikbaar in het Inspiratieboek.
Het zou dus kunnen dat jouw recept niet wordt uitgekozen. Als je recept wel wordt uitgekozen, dan word je uitgenodigd voor een fotoshoot van jezelf
en je creatie. Deze vindt plaats in september. Als je hier niet bij aanwezig kunt zijn, dan bestaat de kans dat je recept niet in het Inspiratieboek terechtkomt.

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.

Wij kijken uit naar de mooie, inspirerende recepten voor het nieuwe Gastronomisch Gilde Inspiratieboek!

 

Foto: Gerecht Rick Kleijwegt uit boek 2018