Inspiratieboek geannuleerd!

Zoals eerder was aangegeven, stond er voor dit jaar een vernieuwde versie van het Gerechtenboek op de planning. Aangezien het de 10e editie is, besloot het bestuur dat ze het boek in een nieuw jasje wilde steken. Deze keer moesten er naast de vele recepten, ook andere inspirerende onderdelen worden toegevoegd. Het zou niet langer alleen een Gerechtenboek zijn, maar een Inspiratieboek!
formaat foto ws

Verwachting

Grote plannen voor een andere indeling en vormgeving werden er besproken. Vol enthousiasme begonnen we met het uitnodigen van onze
leden om deel te nemen aan het Inspiratieboek. We waren erg benieuwd hoeveel geïnteresseerden zich zouden aanmelden. Meer dan voorheen,
hadden we verwacht, vanwege de nieuwe thema’s en mogelijkheden…

Reden annulering

Helaas moesten we aan de hand van het aantal opgestuurde recepten concluderen, dat er te weinig animo is vanuit de leden om een Inspiratie-
boek mee te vullen. En voor zo’n bijzondere editie zou het toch zonde zijn als het resultaat wat aan de magere kant is! Vandaar dat het bestuur
besloten heeft om dit jaar het Inspiratieboek niet uit te brengen, hoe spijtig dat ook is.

In 2020 ziet het bestuur het als haar taak meer leden te enthousiasmeren om mee te werken aan dit mooie project. Wanneer we tegen die tijd een
grotere groep hebben geïnspireerd, zorgen we er samen voor dat het Inspiratieboek van de inhoud wordt voorzien dat het verdient!

 

Originele bericht, die dus (voor dit jaar) niet meer geldt!

Het nieuwe Gastronomisch Gilde Inspiratieboek is een project waaraan alle leden van het Gastronomisch Gilde een bijdrage kunnen leveren,
van Jonge Kok tot SVH Meesterkok en van Sous-chef tot Gastheer.

Het Inspiratieboek wordt verdeeld in 5 hoofdstukken gerelateerd aan de 5 smaakprofielen (zoet, zuur, zout, bitter en umami) en aan elk
smaakprofiel is een ingrediënt gekoppeld. Aan jou nu de vraag om een recept in te sturen waarin één van de volgende ingrediënten centraal staat:

  • Ananas (Smaakprofiel: zoet)
  • Azijn (Smaakprofiel: zuur)
  • Fleur de sel (Smaakproefiel: zout)
  • Cacao (Smaakprofiel: bitter)
  • Oester (Smaakprofiel: umami)

Het mag een recept zijn voor een voor-, hoofd- of nagerecht, een cocktail, een amuse, etc.

Opgeven en aanleveren

Laat het ons weten als je voor een stukje invulling van dit inspiratieboek wil zorgen en lever dan uiterlijk 1 juli aanstaande het volgende in:

  • Naam, functie, bedrijf, website
  • Korte biografie bedrijf (maximaal 50 woorden)
  • Korte biografie van jezelf (maximaal 50 woorden)
  • Recept voor 4 personen met minimaal 3 componenten/bereidingen
    – Ingrediëntenlijst
    – Materialenlijst
    – Uitleg voorbereiding
    – Volledige beschrijving
    – Opmaak
    – Totale benodigde tijd

Alles kan worden aangeleverd via info@gastronomischgilde.nl.

Let op: we hebben, naast de andere inspirerende onderdelen, voor elk ingrediënt maar een beperkt aantal plekken beschikbaar in het Inspiratieboek.
Het zou dus kunnen dat jouw recept niet wordt uitgekozen. Als je recept wel wordt uitgekozen, dan word je uitgenodigd voor een fotoshoot van jezelf
en je creatie. Deze vindt plaats in september. Als je hier niet bij aanwezig kunt zijn, dan bestaat de kans dat je recept niet in het Inspiratieboek terechtkomt.

Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten.

Wij kijken uit naar de mooie, inspirerende recepten voor het nieuwe Gastronomisch Gilde Inspiratieboek!

 

Foto: Gerecht Rick Kleijwegt uit boek 2018