‘Topsport, voeding en innovatie’

Sociëteit Gelderland: Op maandag 11 maart jl. kwamen we weer bij elkaar op onze maandelijkse sociëteit-avond van het Gastronomisch Gilde afdeling Gelderland. Erik te Velthuis, werkzaam in de wereld van ‘topsport en voeding’ op Sportcentrum Papendal, gaf deze avond zijn visie op de verschillende invalshoeken van alles wat met onze voeding te maken heeft.
Eric-te-Velthuis

Het Topsportrestaurant van het sportcentrum is een mooie spiegel: iedere dag weer werken met je team aan het “morgen beter te doen”. Ook met pure voeding dus. Een wereld aan innovatie in voeding ligt voor ons.

Te Velthuis: “Eten moet vooral lekker zijn en om er rendement uit te halen als topsporter, kijken we op Papendal extra naar wat er in onze voeding zit. Daar moet je als vakman alles vanaf willen weten. Niet zomaar meedeinen op alles wat er geroepen wordt over ons voedsel, maar leren en ondervinden hoe je een onderdeel van de innovatiekracht kunt worden.

Minder vlees eten, dat kan heel goed! In 80 gram vlees zit al 20 gram eiwit, maximaal +/- omzetbaar voor spierherstel per eetmoment. De Flexitariër doet dus goed mee en draagt direct bij aan “het kan wat minder”. Tenminste, als dat stukje vlees of vis dan maar wel van goede kwaliteit is…”

Benieuwd naar het vervolg van het verslag van deze activiteit? Zorg er dan voor dat je de aankomende Gildekoerier in handen krijgt!