The NXT GM Challenge 2021

Op 28 september sloot de registratie voor The NXT GM Challenge 2021. Wederom bijna 100 Hotello’s, van alle hotelscholen in Nederland, schreven zich in voor deze derde en laatste editie. Hieruit selecteerden Postillion Hotels en HotelloTOP de afgelopen week tien kandidaten die nog kans maken op de baan van General Manager.  Het wederom hoge aantal inschrijvingen geeft aan dat de wedstrijd inmiddels echt een gevestigde waarde is binnen de hospitality branche, reageert Erik-Jan Ginjaar, CEO van Postillion Hotels. “De bekendheid is groot; we hebben de challenge de afgelopen jaren echt naar een hoger niveau weten te tillen.” Ook Stephanie van Oorschot, voorzitter van HotelloTOP Nederland, is enthousiast. “Het feit dat je als Hotello écht kans maakt om GM te worden van een viersterrenhotel, heeft alle Nederlandse hotelscholen ook dit jaar bereikt.”
Jade Kremer Lid Gastronomisch Gilde

De vernieuwende visie van jong talent 

Met The NXT GM Challenge willen Postillion Hotels en HotelloTOP laten zien dat de hospitality een super mooi vak is, waarin veel mogelijk is. Ginjaar: “Ik geloof tot in mijn diepste vezels in het geven van kansen aan jong talent, want juist deze jonge mensen brengen vernieuwing en dat heeft de branche hard nodig. Met deze challenge dagen we jonge Hotello’s daarom uit om hun ambitie en visie direct vanuit de schoolbanken in de praktijk te brengen. En laten we ze zien dat, als je écht wil, je absoluut kunt doorgroeien.’

De kickstart van je carrière 

Dat praktijkervaring je inderdaad ver kan brengen, bewijst Justus van Dam, de eerste NXT GM (2019), die zijn jaar als General Manager van een viersterrenhotel op 1 september afrondde. “Ik heb ontzettend veel geleerd in dit jaar! Veel meer dan dat je ooit uit een boek kunt leren. Ja, je gaat een paar keer op je bek, maar daar word je heel weerbaar van.” De challenge is dan ook absoluut de kickstart van je carrière, vindt hij. “De ervaringen die je meeneemt uit zo’n jaar zijn uniek. Die zullen mij hoe dan ook helpen in mijn verdere loopbaan.”

Ook kersverse NXT GM (2020), Melissa van Rooij, ervaart nu al de voordelen van deze unieke kans. “Al vanaf de eerste dag is het ontzettend leerzaam en uitdagend. Je leert jezelf door een functie als GM ontzettend goed kennen en je ervaart alle verschillende disciplines in de praktijk. Van Revenu, tot Finance, tot Sales.” Bovendien is het enorm goed voor je netwerk, benadrukt ze. “Hier heb je de rest van je carrière profijt van!”

Dit is de top 10 van 2021:

-Bo Heestermans – Hotel Management School Maastricht (HMSM), afstudeerjaar 2021
-Dionne van Hooijdonk – Hotel Management School Maastricht (HMSM), afstudeerjaar 2021
-Gijs Remijnse – Hotel Management School Maastricht (HMSM), afstudeerjaar 2020
-Inge Blaauwbroek – Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2020
-Jacobien Hoek – Stenden Hotel Management School (SHMS), afstudeerjaar 2020
-Jade Kremer – Hotel Management School Maastricht (HMSM), afstudeerjaar 2021
-Lotte Gilbers – Saxion Hogeschool (SH), afstudeerjaar 2021
-Melvin de Boom – Hotelschool Tio (Tio), afstudeerjaar 2021
-Mirthe Kraus – Saxion Hogeschool (SH), afstudeerjaar 2020
-Remco Koopman – Hotelschool The Hague (HTH), afstudeerjaar 2018

Van deze tien geselecteerde Hotello’s blijven er uiteindelijk drie over. Tijdens de Challenge Day, op 30 en 31 oktober, strijden zij om de positie van GM van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Voor een vakjury presenteren zij hun unieke visie op het financieel, operationeel en commercieel runnen van een hotel.

Blijf op de hoogte van The NXT GM Challenge 2021 via www.nxtgmchallenge.com en de social media!

Delen