St. L'Accolade (FRA) op zoek naar koks!

In de weken 22 en 23 (26 mei t/m 9 juni) heeft Stichting L’Accolade een kok nodig die kan komen koken voor vrijwilligers en gezinnen op een vakantiepark in Frankrijk.
l-accolade

Stichting L’Accolade beheert op het eiland Oléron (met brugverbinding) in Frankrijk een vakantiepark voor gezinnen waarvan een kind / partner rolstoelgebruiker is.
Het streven is om samen op vakantie te zijn, zodat de verzorgers genoeg vrije tijd krijgen om zelf ook een vakantiegevoel te hebben.
Wanneer mensen die gebruik moeten maken van een rolstoel op vakantie willen, kijken ze niet naar ‘waar WIL ik naar toe’ maar naar ‘waar KAN ik naar toe’.
Dan blijkt dat de mogelijkheden zeer beperkt zijn, zeker in het buitenland.

Missie van de stichting

Wat L’Accolade doet, is dat wij de mantelzorgers (de familie) tijdens de vakantie zo veel mogelijk ontlasten van hun zorgtaak, die normaal 24 uur per dag en 365 dagen per jaar doorgaat.
Daardoor hebben de partners / mantelzorgers ook een echte vakantie, terwijl ze toch samen met hun gehandicapte partner of kind op vakantie zijn.

L’Accolade blijkt met deze opzet in een grote behoefte te voorzien. Er zijn gemiddeld 10 tot 15 vrijwilligers per week (hoogseizoen) in touw met het ondersteunen van de gasten.
De koks koken voor de vrijwilligers en de gasten kunnen, als ze dat willen, zich inschrijven om mee te eten, zodat zij niet zelf hoeven te koken.
Deze mogelijkheid wordt door de gasten zeer gewaardeerd, omdat het bijdraagt aan hun gevoel van ontspanning. Binnen een financieel kader maken de koks zelf een weekmenu.

De droom en ervaringen

De naam L’Accolade is bewust gekozen omdat dat in het Frans ‘een omhelzing’ betekent en in de ‘Van Dale’ wordt een omhelzing omschreven als ‘een niet verstikkende omhulling’ en dat is nu precies wat we op L’Accolade doen.
Stichting L’Accolade heeft het ANBI keurmerk. Wij werken geheel zonder winstoogmerk en met vrijwilligers.

Een droom realiseren is één, een droom onderhouden is twee. Dat kan niet zonder ondersteuning van vrijwilligers, die ook het belang van het realiseren van dromen inzien.

Dat deze droom al meer dan twintig jaar heel veel mensen diep gelukkig maakt, kunt u lezen op de website: www.l-accolade.nl onder het kopje ‘Ervaringen’.
In het Gastenboek schrijven onze gasten hun belevenissen op en dat ontroert ons steeds weer.

Aanmelden voor spoeddata of algemeen

Aanmelden van koks in het algemeen mag altijd, zodat wij een reserve pool krijgen voor dit soort noodgevallen. Op onze site kunt u dat doen onder het kopje ‘vrijwilligers’.
Daar vindt u het aanmeldformulier. (Partners mogen mee.) Wij nemen dan vervolgens contact met u op.

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen via: 06-20604559.

Wie weet tot ziens op L’Accolade!

Met hartelijke groet, mede namens het bestuur
Monique Schieman – Postel
E-mail: monique@schieman.org