Plant based wedstrijd tijdens BBB Maastricht 2021

Plant based wedstrijd voor leerlingen Cas Spijkers Academie tijdens BBB Maastricht 2021
BBB

Op woensdag 13 oktober gaan leerlingen van de Cas Spijkers Academie op de beursvloer van BBB Maastricht strijden om de titel ‘Green Chef 2021’. Deze volledig fruit– and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, de Cas Spijkers Academie, Culinaire Saisonnier, het Gastronomisch Gilde en We’re Smart. Samen hebben zij de ambitie om de Green Chef in 3 jaar uit te laten groeien tot een Benelux scholenwedstrijd voor leerlingen van alle horecavakscholen. 

 

Tijdens de kookwedstrijd bereiden 6 teams van 2 personen een volledig fruit- and plant based voor- en hoofdgerecht. Zij presenteren de gerechten aan een vakjury bestaande uit o.a. Frank Fol van We’re Smart, Philippe Schroeven van vakblad Culinaire Saisonnier en een afgevaardigde van het Culinary Team The Netherlands (CTTN).

 

Naast een kookwedstrijd is er ook een bedieningswedstrijd waarbij leerlingen worden uitgedaagd aan tafel een alcoholvrije cocktail (mocktail) te bereiden op basis van gefermenteerde groente-of fruitsappen en daarbij hun kijk op duurzaamheid te geven. O.a. Ricardo Eshuis, directeur SVH, jureert dit onderdeel en beoordeelt de deelnemers op basis van presentatie, motivatie en smaak.

Moderator van de wedstrijden is Milo Berlijn.

 

De Green Chef wedstrijden vinden plaats op woensdag 13 oktober van 13:00 uur tot 15:00 uur tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht – 11 t/m 13 oktober in MECC Maastricht.

Delen