Merlet* winnaar HANOS Gouden Koksmuts 2019

Amsterdam, 7 januari 2019 – In de spannende strijd om de HANOS Gouden Koksmuts komt het team van Hotel & Restaurant Merlet* als trotste winnaar uit de bus! Deze felbegeerde prijs voor keukenbrigades van toprestaurants werd zojuist uitgereikt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI.
GoudenKoksmuts-bw2

De ontroerde chef-kok van het team, Jonathan Zandbergen: “Het is geweldig om hieraan mee te doen!” Dat moeten volgens hem alle (jonge) koks weten.

HANOS Gouden Koksmuts 2019

Voor de deelnemers aan de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd was dit dé ultieme kans om de vaardigheden van hun team op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit te laten zien. Tijdens de bloedstollende wedstrijd bereidden acht teams een amuse en een viergangendiner. De gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘black box’, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. In de black box van dit jaar troffen de deelnemers kalfshaas, kalfshart en kalfslever aan. Daarbij moesten ze kabeljauw en Hollandse garnalen in hun gerechten verwerken. De culinaire creaties werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige vierkoppige jury: “Er is goed gekookt, maar ook minder goed gekookt. Er moet met name gelet worden op het gebruik van minder zout.”

Team Merlet naar huis met eer en prachtige prijzen

Het winnende team van Merlet* ontving, naast de HANOS Gouden Koksmuts, ook een Rational oven, een driejarig Apicbase Food Management Platform-abonnement, een Big Green Egg, een all-in lunch bij FG Foodlabs aangeboden door Koppert Cress, een cheque van €750,- aan kalfsvlees van de VanDrie Group, een exclusieve reportage in de Culinaire Saisonnier en de Pâtisserie&Desserts en een geldprijs van €1.000,- van het Gastronomisch Gilde. Elk van de drie koks ontving daarnaast een messenkoffer van Wüsthof en kokskleding van Chaud Devant.
Ook de andere teams gingen niet met lege handen naar huis. Zij ontvingen een
medaille en oorkonde voor hun deelname, een koksbuis van Chaud Devant en een
mes van Wüsthof.

Organisatie

De HANOS Gouden Koksmuts vond dit jaar voor de 59ste keer plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, in samenwerking met HANOS Internationale Horeca Groothandel en de Horecava / RAI Amsterdam.
De NK-wedstrijden worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors HANOS, Koppert Cress en Rational.