Lekker uit, lekker thuis

Lekker uit, lekker thuis tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse 2021 Culinair genieten met aandacht voor pure smaken en minder zout bij restaurants in heel Nederland. Dat is waar de Restaurant Driedaagse voor staat. Vorig jaar zou het de grootste editie ooit worden, maar in plaats daarvan sloot de horeca afgelopen maart noodgedwongen haar deuren. Waarmee ook het jaarlijkse smaakevenement niet doorging. Om er zeker van te zijn dat het evenement in 2021 plaats kan vinden , steken we het in een nieuw, coronaproof jasje. Nieuw jasje met smakelijk alternatief Opnieuw staan er voor de horeca zware maanden voor de deur. Gelukkig blijven veel restaurateurs met een positieve blik vooruit kijken. En  hebben verschillende restaurants zich al weer opgegeven voor de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse.nl. Doe ook mee! Verras net als Menno Post, Wilco Berends, Ferry van Houten, Marko Karels en Tim Golsteijn ook jouw gasten tijdens de actieweek met een smaakmakend tastingmenu voor lunch of diner. Waarbij chefs koken met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers, en natuurlijk minder zout. Take away Zijn restaurants tegen die tijd (weer) gesloten, door aangescherpte coronamaatregelen? Of wil je naast een actiemenu, ook een thuis variant beschikbaar stellen? Dan vragen we deelnemende chefs het tasting-menu (alsnog) aan te bieden! In een even tongstrelende take away variant.
Nierstichting

Eenvoudig aanmelden 2021 editie
Op www.restaurantdriedaagse.nl kun je inloggen met de voor jouw bekende gegevens en jouw profiel bijwerken. Doe je voor de eerste keer mee? Meld je dan aan via  https://www.restaurantdriedaagse.nl/register/.
Hoe eerder jouw restaurant online staat en up to date is qua profiel, des te sneller het publiek op de hoogte is van jouw deelname aan dit smaakvolle event! In de loop van februari zullen we actief starten met het werven van publiek voor reserveren en/of take away (vanaf 15 maart bij jouw restaurant te bestellen). Zo zullen we onder andere uitpakken in het AD en het FD.

Gegevens die we van jouw restaurant nodig hebben zijn:

  • Welke actiedagen je meedoet voor reserveringen (22-28 maart), lunch en/of diner, aantal gangen (vanaf 3) en prijs indien restaurants open zijn.
  • Of je een take away variant/ gerechten aanbiedt indien restaurants (weer) gesloten zijn? Dit kan je aanvinken zodat het publiek dit ook ziet. De link naar de take-away gerechten/ maaltijd die jouw restaurant aanbiedt dient uiterlijk 14 maart online te staan.
  • Foto representatief voor jouw restaurant.
  • Korte beschrijving en algemene informatie.

Mocht je vragen hebben laat het dan weten via info@restaurantdriedaagse.nl.

Nog even in een notendop: doe je mee, dan…

  • Ondersteun je onze boodschap: minder zout, meer smaak!
  • Serveer je tijdens actiedagen een smaakvol tasting menu (minimaal 3 gangen) en/of take away box/ gerechten met aandacht voor minder zout. De prijs bepaal je zelf.
  • Promoot je het evenement actief voor en tijdens de actiedagen
  • Doe je tijdens de actieweek minimaal 3 van de 7 dagen mee.

Profiteer van extra exposure
De Restaurant Driedaagse richt zich helemaal op de kracht van smaak. Deelname eraan is gratis. Aan deze actie zijn geen marketingorganisaties verbonden, en restaurants hoeven geen korting te geven op de zoutbewuste tasting-menu’s. Je betaalt daarnaast geen afdracht. Als deelnemer maak je onderdeel uit van een mooie en verantwoorde culinaire vertegenwoordiging. Bovendien profiteer je van extra exposure en inspiratie van partners, die verbonden zijn aan het event. Ook ontvang je promotiematerialen en een toolkit vol relevante informatie over zout.

Prijzen en aantal gangen bepaal je zelf. Alle deelnemende restaurants worden door ons vermeld op restaurantdriedaagse.nl. Op deze site kunnen gasten  eveneens kosteloos een tafel reserveren en/of take away variant bestellen bij een restaurant naar keuze. De webite wordt met een campagne ondersteund.

Zoutbewust eten
Met de Restaurant Driedaagse wil de Nierstichting mensen bewuster maken van hun zoutgebruik. Want eet je te veel zout, is dat slecht voor de  gezondheid. Om je een idee te geven: op jaarbasis eten wij gemiddeld een kilo zout te veel. En dat per persoon! De hoogste tijd om te minderen dus, en zo nierschade te voorkomen.

Wist u dat ruim 1,7 miljoen Nederlanders kampt met chronische nierschade? Vaak zonder dit zelf te weten. Dat is zorgelijk. Met de Driedaagse willen we je laten proeven dat minder zout betekent: meer smaak én gezonde nieren.

 

Delen