Nieuwe bestuursleden Lars van Galen en Lennart Maas

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Gastronomisch Gilde van 29 juni jl. heeft het huidige bestuur twee nieuwe bestuursleden voorgedragen aan haar leden: SVH Meesterkok Lars van Galen (Patron Cuisinier ’t Lansink*) en Lennart Maas (General Manager Park Plaza Victoria Amsterdam). Beiden zijn door de leden unaniem gekozen en bekrachtigd met een digitaal applaus.
LEN:LVG

Lars van Galen (links) versterkt en vertegenwoordigt de vakgroep SVH Meesters als voorzitter en vertelt waarom hij is toegetreden tot het bestuur; “Voor mij is het Gastronomisch Gilde, met bijvoorbeeld de HANOS Gouden Koksmuts (het NK Koken), een prachtige vereniging die aanwezig is op diverse manieren, samen met onder andere haar SVH Meesters. Ik zal mij als nieuw bestuurslid en SVH Meester inzetten om de strategie van het Gastronomisch Gilde nog meer te versterken”.

Lennart Maas (rechts) over zijn benoeming tot bestuurslid; “Ik kijk ernaar uit om als Algemeen Bestuurslid het Gastronomisch Gilde en tevens de vakgroep Gast Vrijheid te versterken, zowel in haar strategie als in haar marketing- & PR activiteiten. De vereniging doet al ontzettend veel en ik kan niet wachten om met het bestuur en al haar leden en partners nog meer mooie projecten en activiteiten op te zetten.”

Hans Everse, Vice President van het Gastronomisch Gilde geeft aan enorm trots te zijn op de aanvulling met Lars en Lennart. “Beide heren zitten al geruime tijd in het vak en brengen een enorme ervaring mee naar de bestuurstafel. Zowel Lars als Lennart kennen wij als erg betrokken en enthousiaste horecamannen met een frisse blik op onze branche. Ik kijk er ontzettend naar uit samen met hen nog meer mooie stappen te zetten met het Gastronomisch Gilde.”
Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan door een samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. De vereniging vormt het grootste netwerk en expertisecentrum voor vakmanschap van professionals en leerlingen in de Nederlandse gastronomie. Het Gastronomisch Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk Gilde van SVH Meesters, Koksgilde, Gast Vrijheid, Jonge Garde en Wedstrijden, te ondersteunen en te stimuleren. Ook internationaal staat het Gastronomisch Gilde zijn mannetje met het Culinairy Team The Netherlands (het oranje van de Nederlandse gastronomie) en de nauwe samenwerking met Worldchefs (voorheen WACS).

Delen