Landelijke actie: Chefs in Actie

Wij willen een geweldige bijdrage leveren in deze barre tijden en dan ook nog eens met fantastisch gezonde en verse gerechten. Wij slaan de handen ineen met Dutch Cuisine in een gezamenlijke actie van chefs in Nederland: Chefs in Action. Jouw hulp en kennis over gezond eten zijn de bouwstenen om samen deze crisis door te komen.
Chefs in Action

Het aanbieden van hulp door chefs in de eigen buurt en regio
Kijk in je eigen buurt. Chefs helpen al door het bezorgen van maaltijden aan eenzame ouderen en door recepten te delen aan buurtbewoners en gezinnen met kinderen zodat ze lekker en gezond kunnen eten. En ook door contact te leggen met verpleeg- en verzorgingshuizen in de buurt of de cateraars daarvan en hulp aan te bieden met het maken van gerechten of lekkere recepten waar veel dagverse groenten in zitten.

Het voorkomen van verspilling van verse producten
Chefs leggen contact met landelijke en lokale leveranciers en producenten om hulp aan te bieden. Door verse producten, die anders weggegooid worden, te komen halen om te conserveren voor later gebruik of gerechten te maken. En natuurlijk ook voor verkoop aan gasten maar ook voor de zorgmensen, ouderen en mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Zo staan er nu honderden kilo’s prachtige producten klaar bij diverse producenten. Bijvoorbeeld de “cressen” van Koppert Cress in Monster, maar kijk ook wat er lokaal te koop is bij www.slowfood.nl/kieslokaal en www.etenover.nl.

We blijven communiceren over de ‘overschotten’ in Nederland en de ‘inspiratie’ door en voor de Nederlandse chefs en horeca, zodat de consument gezonde keuzes kan maken en zo de Nederlandse producenten en horeca ondersteunt.

Samen maken we impact!

Ga naar www.dutch-cuisine.nl voor meer informatie!

Delen