Lancering ‘Jonge Garde’ tijdens Horecava

Hoe gaat vakvereniging Gastronomisch Gilde zich inzetten voor alle gedreven, jonge koks in opleiding? Dat is bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van het Gilde op de Horecava door vakman en opleider Gerard Volkuilen, initiator van ‘Jonge Garde’, de nieuwe vakgroep van het Gastronomisch Gilde.
lanceringjongegarde

Kruisbestuiving tussen professionals en studenten

De samenleving verandert snel. Hierdoor verandert ook het vak van kok en bediening. “Jonge mensen kijken vaak op een andere manier naar de wereld. Zij zijn de chefs en specialisten van de toekomst,” laat Voskuilen weten. “Daarom willen we de nieuwe generatie een stem geven binnen het Gastronomisch Gilde. Dan ontstaat er een kruisbestuiving tussen ‘ervaren rotten’ en ‘jonge honden’, waarbij we elkaar enthousiasmeren, motiveren en van elkaar leren.”

Vergroot je netwerk en laat jouw mening horen

De Jonge Garde is er voor alle studenten en medewerkers in de horeca tot 23 jaar. Ben jij iemand die naast school en/of werk behoefte heeft om medestudenten te ontmoeten en geïnspireerd te worden door Meesters van het Gilde? Wil jij je netwerk vergroten en meepraten over culinaire thema’s die jij belangrijk vindt? Jullie zijn de ‘Jonge Garde’ en bepalen zelf wat er gebeurt!

Het Gastronomisch Gilde-lidmaatschap biedt jonge leden een groot netwerk van toegankelijke food professionals en ze mogen gratis naar vakbeurzen en (meedoen aan) vakwedstrijden. Daarnaast krijgen ze korting op kleding en kookproducten, demo’s en masterclasses van chefs en leveranciers mogen gratis (of voor weinig) bijgewoond worden en ze ontvangen diverse, inspirerende vakbladen. Meer weten? Ga dan naar de ‘Over ons’-pagina.

Feestelijke lancering tijdens Horecava

Jonge Garde werd tijdens de Horecava feestelijk gelanceerd. Voskuilen gaf het allereerste lidmaatschap voor het nieuwe platform weg aan een kookgrage, jonge dame, die de NK Kookwedstrijden tijdens de Horecava op de voet volgde. De uitgekozen gelukkige mocht ook het Gastronomisch Gilde Gerechtenboek mee naar huis nemen en een mooi keukenmes van Wüsthof. Direct daarna schreven de eerste, jonge koks in opleiding zich al in op de beurs.

Over vakman en opleider Gerard

Gerard Voskuilen is een gedreven vakman, die sinds een aantal jaren werkt bij ROC Friese Poort. Hier leidt hij de nieuwe generatie koks op: de koks van de toekomst. Om de opleiding goed vorm te kunnen geven, is Volkuilen steeds bezig om zowel met chefs in het werkveld, producenten als wetenschappers het gesprek aan te gaan. Stages en reizen zijn een belangrijke inspiratiebron. Maar ook continue in gesprek blijven met de studenten vindt hij essentieel.

Delen