Lancering ‘Gast Vrijheid’ tijdens Horecava

Wat gaat vakvereniging Gastronomisch Gilde betekenen voor haar leden op het gebied van gastvrijheid? Dat is bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van het Gilde op 7 januari tijdens de Horecava door Gastoloog en Innovation Award-winnaar Jeannine Sok, initiator van Gast Vrijheid, en Barista Wereldkampioen Merijn Gijsbers, lid en adviesraadslid van Gast Vrijheid.
lanceringgastvrijheid

Drive voor gastvrij gedrag

Gastvrijheid is mensen oprecht het gevoel geven dat ze welkom zijn. Dat doe je met elkaar en samen heb je de drive om goed voor je gasten te zorgen. Naast iemands expertise als barista, bartender, maître, SVH Meestergastheer/vrouw of sommelier is gastvrij gedrag een wezenlijk onderdeel van het vak. Daarmee kan je het verschil maken. Het Gastronomisch Gilde vindt het de hoogste tijd om de beroepstrots in beeld te brengen en zo horecaprofessionals en beginnende vakgenoten te motiveren voor het prachtige ambacht.

What’s in it for me?

Bij Gast Vrijheid kan je terecht voor inspiratie, kennis en kennissen binnen het vak. Het is een plek waar je iets waardevols komt brengen, maar ook zeker kunt halen. Wij organiseren events, jamsessies, inspiratietours en workshops voor jouw persoonlijke en beroepsmatige ontwikkeling.
Profiteer van de vele voordelen die Gast Vrijheid biedt: ga gratis naar verschillende vakbeurzen, bereid je netwerk uit en verbreed je kennis, neem deel aan zinvolle bijeenkomsten en ontvang inspirerende glossy’s en vakbladen.

Feestelijke lancering tijdens Horecava

Gast Vrijheid, de nieuwe vakgroep binnen het Gastronomisch Gilde, werd gisteren tijdens de Horecava feestelijk gelanceerd onder het genot van een glas bubbels. Direct daarna schreven de eerste, kersverse leden zich al in op de beurs. (Adviesraads)leden die hen al voorgingen en samen het nieuwe platform hebben opgezet, zijn – naast Jeannine en Merijn – SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk (Ciel Bleu**), SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling (Bij Jef*) en sommelier en Talentvol Gastvrouw van het Jaar Nikolien Vesters-Verstraelen (Restaurant Vesters).

Over Gastoloog Jeannine

Jeannine Sok is de initiatiefnemer van de vakgroep Gast Vrijheid. “Het Gastronomisch Gilde heeft iemand nodig die de ‘zwarte brigade’ echt begrijpt,” liet de voorzitter van de adviesraad van het Gilde van SVH Meesters, Loek Beemster, weten. “Samen bereik je meer dan alleen.” Waarbij Loek met ‘alleen’ doelt op de doelgroep koks. “Gastronomie gaat over alle soorten vakmensen die er zijn. Dan mogen we de professionals en studenten ‘aan de voorkant’ absoluut niet vergeten! Jeannine is met haar talrijke ervaring in het vak de perfecte kandidaat om de kar te trekken voor deze vakgroep.” Jeannine Sok houdt zich dagelijks bezig met de psychologie van de gast. “Ik ben ervan overtuigd dat investeren in gastvrijheid loont!” Zij deelt haar kennis over houding en gedrag van gasten en medewerkers in de gastvrijheidsbranche. Ze ontwikkelt gastvrijheidsconcepten, inspiratietours, gastlessen, trainingen, en schrijft boeken en tijdschriften over gastvrijheid. In 2014 won ze de Horecava Innovation Award met het bordspel Gastologie.

 

Delen