KHN verwelkomt nieuwe landelijke bestuursleden

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 9 maart 2021 horecaondernemers Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen gekozen tot de nieuwe Landelijk Bestuursleden van de vereniging. Zij komen in de plaats van Antonio van den Hengel en Michel Kloeg die in de komende jaarvergadering zullen aftreden. Antonio van den Hengel heeft dan zijn maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid bereikt. Michel Kloeg bereikt dan het einde van zijn eerste zittingstermijn en heeft aangegeven in verband met drukke werkzaamheden niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. In haar vergadering van december 2020 heeft de Ledenraad aangegeven het wenselijk te vinden dat binnen het Landelijk Bestuur (LB) een goede overdracht van taken mogelijk is. Daarom is er voortaan een overlap van drie maanden. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de vereniging en bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.
Jan-Bas-en-Saskia-500-

Horecaondernemers met ambitie

Saskia Geraeds is sinds 2013 directeur en eigenaar van Huize Koningsbosch, een boutique hotel in Bakkum/Castricum met 23 kamers, een restaurant en drie vergaderzalen. Saskia is een enthousiaste horecaondernemer met een grote passie voor de branche. Voordat ze horecaondernemer werd, werkte zij 21 jaar in (hogere) managementfuncties bij een grote bank. Tevens vervulde ze verschillende bestuursfuncties buiten KHN. Jan Bas van Aalderen is een ondernemer in hart en nieren. Hij is trotse eigenaar van Museum-Café Het Pomphuis, Bistro Bommen Berend b.v. en De Gouden Koets Catering in Groningen. Van 1997 tot 2018 was hij eigenaar van Diner-Café Soestdijk. Ook vervulde hij meerdere functies binnen de vereniging. Van 2010 tot 2016 was hij voorzitter van KHN-afdeling Groningen stad. En van 2012 tot 2019 was hij voorzitter van KHN regio Groningen en tevens KHN-Ledenraadslid.

 

Medestrijders

Door hun ervaring als ondernemers en bestuurders onderkennen zij dat de branche op dit moment voor grote uitdagingen staat. Saskia Geraeds: “Ik ben erg gemotiveerd om mijn kennis en ervaring in te brengen als nieuwe bestuurder van KHN. Volgens mij kan ik met mijn achtergrond als hotelier, restaurateur en financier een positieve bijdrage leveren in deze bijzondere periode voor onze branche.” Jan Bas van Aalderen: “Ik krijg enorm veel energie van overleg, maar ook discussies, met collega-ondernemers en/of gedreven medestrijders in, vooral, de horeca. Niet wachten tot het op je eigen stoep speelt, maar #samensterk beleid uitzetten, de overheid aanspreken op de bizarre regeldruk en knokken voor het beste ondernemersklimaat! Essentieel zijn daarin onze jonge/startende collega’s. Join the club! #FANvanKHN.”

 

Juiste kandidaten

Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen zijn door een voordrachtcommissie, bestaande uit Ledenraadsleden en leden uit het Landelijk Bestuur, voorgedragen. Ledenraadslid en voorzitter van de voordrachtcommissie Dennis Boom: “De voordrachtcommissie was onder de indruk van de kwaliteit van de kandidaten; het was niet gemakkelijk om een keuze te maken. Voor ons gaf de doorslag dat Saskia en Jan Bas de overige LB-leden heel goed aanvullen. Het totaalplaatje moet natuurlijk kloppen. Jan Bas heeft zijn sporen in de vereniging al meer dan verdiend en kent de vereniging door en door. Hij is bovendien erg toegankelijk en betrokken en wil graag bijdragen aan een (weer) gezonde bedrijfstak. Saskia brengt juist waardevolle kennis en ervaring van buitenaf mee. Voordat zij horecaondernemer werd, heeft zij jarenlang gewerkt in de financiële wereld. Die ervaring is voor ons heel waardevol, zeker nu! Zij overtuigde ons met haar enthousiasme en haar frisse blik. Ze is een echte netwerker!”

 

De vereniging Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé branchevereniging voor de horeca. Met ruim 240 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 19.000 horecaondernemers met ruim 427.000 medewerkers. Wij maken ons sterk voor een professionele en toekomstbestendige horeca. Onze leden ondersteunen wij met service, lobby, advies, informatie & inspiratie en ledenvoordelen. De vereniging wordt aangestuurd door een bestuur van horecaondernemers en heeft een Ledenraad die bestaat uit 16 horecaondernemers in de Ledenraad. De Ledenraad komt jaarlijks vier keer per jaar bij elkaar om lopende zaken te bespreken en de strategie van de vereniging KHN met elkaar te bepalen. De medewerkers van het bedrijf brengen het vastgestelde beleid tot uitvoering onder aanvoering van de directeur.

Delen