Hendrikse en De Jong winnen Dobla Battle 2019

Amsterdam, 10 januari 2019 – ‘The Dobla Pastry Battle Edition NL’, de spannende patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, is dit jaar gewonnen door Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk! Zojuist is tijdens de Horecava bekendgemaakt dat dit patisserieteam het beste presteerde. De winnaars streden tegen zes andere deelnemers tijdens de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam.
doblapastrybattle-tineke+david

Hendrikse en De Jong gaven aan het geweldig te vinden om mee te doen aan de Dobla Pastry Battle, omdat ze samen met de patissiers die hen ondersteunen en met hen meedenken, de grootste pret hebben tijdens de voorbereidingen.
“Meedoen aan patisserie- en kookwedstrijden kan je nergens mee vergelijken, dat zit gewoon in je en is fantastisch om te doen!”

The Dobla Pastry Battle 2019

De wedstrijd is er voor alle koks en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om diverse rondes patisseriegevechten te overleven. The Pastry Battle van Dobla vindt over de hele wereld plaats en in Amsterdam speelt de battle zich af in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.
De zeven deelnemende teams, bestaande uit een leermeester en zijn of haar leerling, streden in drie rondes om de titel: ‘Dobla Pastry Battle Champion NL 2019’. Het thema van de wedstrijd was: ‘All Time Favourites’, oftewel klassieke gerechten in een nieuwe uitvoering, die een gevoel van nostalgie opwekken. De rondes bestonden uit het maken van een klassieke ‘Charlotte Russe’ desserttaart, friandises en de black box-opdracht: het maken van een Tarte Tatin. In de black box troffen de deelnemers ananas, peer en appel aan. De keuze voor het deeg bestond uit filodeeg, bladerdeeg of loempiavellen. De kandidaten waren verplicht om op zijn minst één van deze fruit- en deegsoorten te gebruiken voor in de Tarte Tatin.
Elk jurylid moest iedere ronde een aantal punten verdelen. Na drie rondes hadden Hendrikse en De Jong de meeste punten en wonnen deze Dobla-patisseriewedstrijd. De enthousiaste, driekoppige jury: “Tineke en David scoorde uitzonderlijk goed op alle drie de onderdelen. Ze hebben nergens steekjes laten vallen, maar met name na het proeven van hun Tarte Tatin, staken ze met kop en schouders boven de rest uit!”

Hendrikse en De Jong naar huis met eer en prachtige prijzen

Het winnende patisserieduo van Culinair Centrum Beverwijk ging niet alleen naar huis met de felbegeerde titel, maar ook met de kampioensbelt en de hoofdprijs van €2.500,- van Dobla! Daarnaast ontvingen ze een bakkersmes van Wüsthof en krijgen ze een gastles van toppatissier Maurits van der Vooren.

Tweede werden Amy Kotterer en Rick van der Drift van Hotel Okura Amsterdam. Zij ontvingen een Kitchen Aid en een iPad mini. De derde plaats is voor Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen van Albertema en Sanadome. Zij sleepten een Dobla-assortiment t.w.v. €250,- in de wacht. Daarbij komt Maurits van der Vooren ook bij hen langs om een gastles te verzorgen. Tot slot ontvingen alle deelnemers een klein paletmes van Wüsthof.

Winnaars per categorie

Volgens de punten van de jury, scoorden de volgende deelnemers het beste op de hierna genoemde categorieën:
– Charlotte Russe: Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen van Albertema en Sanadome.
– Friandises: Ruben van Trigt en Bram Wakker van Top’s Edelgebak.
– Black box / Tarte Tatin: Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk.

Organisatie

‘The Dobla Pastry Battle’ wordt door Dobla in diverse landen tot stand gebracht, de Nederlandse editie in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Dobla staat garant voor toppatisserie: niet alleen bonbons en taarten, maar ook honderden andere chocoladeproducten in allerlei vormen, maten en smaken.

Delen