Hans Everse benoemd tot Voorzitter

Over het Gastronomisch Gilde Het Gastronomisch Gilde is hét bruisend hart van alle food- en gastvrijheidsprofessionals in horeca, catering, educatie en zorg. Leden en partners houden elkaar scherp, geïnspireerd en bewust in wat de betekenis is van eten, drinken en ambiance in de branches. We willen de nieuwe instroom in het vak bevorderen en de mensen voor het vak behouden. Of je nu een SVH Meester, gedreven student, gastheer/-vrouw of kok bent, het Gilde zet zich in voor iedere professional. Het Gastronomisch Gilde hecht waarde aan de bewustwording van leden en partners bij het gezonder en duurzamer leven en werken binnen onze branche. We realiseren ons dat we als professionals in ons vak gezien worden als de voorbeelden voor de consument waarmee we grote invloed hebben op de gezondheid van mensen. Wij respecteren de keuzevrijheid van leden en partners hierin te participeren en informeren, inspireren met samenwerkingspartners op dit gebied in onze media.
Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan uit een fusie van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. Het Gastronomisch Gilde is dé vereniging voor alle food- en gastvrijheidsprofessionals in horeca, catering, educatie en zorg. Het Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk SVH Meesters, Koksgilde, GastVrijheid, Jonge Garde en Wedstrijden te ondersteunen en te stimuleren.