Doe mee aan Gastologie via live stream

Jeannine Sok, Nederlands bekendste gastvrijheidsdeskundige, speelt donderdag 24 april om 20:30 uur via live stream haar bordspel Gastologie met aansprekende horecabedrijven uit het land. Sok probeert zo het horecapersoneel een hart onder de riem te steken en ze door de Coronacrisis heen te slepen. “Ik zit – net als vele mensen in de horeca – thuis, ik heb geen werk en ik ben dan juist op zoek wat ik wel kan doen. Ik wil iets geven aan de horecamensen. Aandacht voor gastvrijheid wordt na de crisis nog belangrijker”, aldus Sok.
Gastronomisch Gilde

Speel het spel mee en verdien zoveel mogelijk fooi

Gastologie is een bordspel dat is ontwikkeld door studenten van de Cas Spijkers Academie Twente onder leiding van Sok en bekroond met de Horecava Innovation Award. Het spel is zowel geschikt voor professionals in de horeca als voor iedereen die met de horeca verbonden is. “Met het spel moet de speler zoveel mogelijk fooi verdienen. Het uiteindelijke doel is de speler het belang van goede gastvrijheid in de horeca te laten inzien. Spelenderwijs krijgen deelnemers bruikbare tips om na de Coronatijd je eigen gastvrijheid te herkennen en eventueel te optimaliseren”, zegt Sok.

Gastologie online is geheel gratis en voor elke horecaprofessional

Sok zal zelf als spelleider optreden en via een online verbinding in contact staan met de deelnemers. “Ik zal de pionnen over het bord schuiven en de opdrachten voorlezen. Via het beeldscherm kan ik dan zien hoe de deelnemers hun opdrachten uitvoeren.” Onder meer Lennart Maas, General Manager van het Park Plaza Victoria Hotel Amsterdam en initiatiefnemer van de Nationale Horecadag, is één van de deelnemers. Ook Kiki Bult, gastvrouw bij twee sterren restaurant Ciel Bleu Okura in Amsterdam, en Sjauwet Harrachi, gastheer bij De Waagh in Nijmegen, zullen strijden om de winst in deze eerste online gastvrijheidsstrijd.

De live stream zal worden gefaciliteerd door Crovv videoconference, de online videoconference-tool van Tilburgse ondernemers Ton van der Ven en Henk van Gils. “Wij vinden het ontzettend leuk om mee te werken aan het enthousiaste plan van Jeannine. Om op deze manier de horeca te kunnen helpen in deze Coronacrisis, vind ik een uitstekend idee” vertellen Van der Ven en Van Gils.

Wil jij ook gratis meedoen met dit interactieve spel? Stuur dan een Whatsapp bericht naar Jeannine Sok via 06-14910743 of ga naar de actiepagina voor Gastologie via https://nationalehorecadag.nl/aanmelden-gastologie/

Delen