Creative Young Chef of the Year – No Waste Battle

Beste studenten, De scholen en de horeca zijn nog even dicht, maar hopelijk kunnen we binnenkort los. Ook thuis kunnen we zonder alle ingrediënten die we op de zaak hebben onze creativiteit kwijt. Hoe beperkter we zijn, hoe creatiever we worden! Wij zijn op zoek naar de meest creatieve jonge kok van Nederland. Wie kan er met een beperkt aantal ingrediënten de lekkerste gerechten creëren?
Gastronomisch Gilde

Nu is het tijd om na te denken over de nieuwe menukaart. Gaan we op de oude voet door en laten we de kaart voor wat het altijd is geweest? Of maken we andere – meer bewuste – keuzes die goed en gezond zijn voor onze gasten, die de boeren (#supportyourlocals), ondernemers en jouw keukenmarge meer ondersteunen?

Wij van de Jonge Garde dagen jou uit om een nieuwe en aantrekkelijke menukaart te maken. Stel: je hebt nog één ingrediënt in de koeling liggen, maar het magazijn staat nog vol met droge goederen. Hoeveel lekkere en mooie gerechtjes kun je hiervan maken? Vergeet tijdens het bedenken de Instagram trends en de gerechten met tientallen componenten: we gaan terug naar de basis.

Bedenk dus zoveel mogelijk gerechten met dat ene versproduct. Maak gebruik van specerijen, oliën, azijn en andere producten uit het droog magazijn om zo een aantrekkelijke kaart te maken.

Deel je inzending via Instagram of Facebook met de hashtag #gastrogilde, #jongegarde en #crisiskoken, laat in je bericht weten van welk ROC je bent en in welke categorie je valt. Hierin hebben wij drie categorieën:

    • Categorie 1: Niveau 2 Kok
    • Categorie 2: Niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok
    • Categorie 3: Niveau 4 Gespecialiseerd kok

Zo werkt de winactie:

Om deel te nemen aan deze winactie en de titel ‘Creative Young Chef of the Year’ te ontvangen, deel je jouw eigengemaakte menukaart op Instagram of Facebook met de gevraagde hashtags en overige informatie. Maximaal één inzending per persoon is toegestaan. In deze menukaart beschrijf je de titel van je gerechten en de componenten die in de gerechten zitten. Wil je extra kans maken? Voeg dan foto’s toe van de gerechten die je hebt verzonnen.

Wanneer wij jouw foto hebben ontvangen, wordt deze meegenomen in de eerste poel. Uit deze poel worden uiteindelijk 5 menukaarten gekozen die wij het meest aantrekkelijk, smakelijk en origineel vinden. Deze 5 menukaarten worden gepresenteerd aan 3 juryleden. Zij bepalen uiteindelijk de winnaars voor elke categorie. Wanneer de winnaar bekend is geworden bij ons, zullen wij met hem of haar contact opnemen d.m.v. een persoonlijk bericht via het platform waar de kok de foto’s heeft geplaatst.

De winnaars van elke categorie nemen tijdens Horecava het tegen elkaar op om de strijd aan te gaan voor de titel Creative Young Chef of the Year tijdens de No Waste Battle. De winnaar uit deze battle gaat met een mooie prijs naar huis.

De winactie ‘Creative Young Chef of the Year – No Waste Battle’ is het initiatief vanuit Gerard Voskuilen van Jonge Garde en Lars van Galen van SVH Meesters.

Delen