BestBurgerBenelux competition 2020 gaat door!

Positief nieuws voor de Horeca: The Best Burger Benelux competitie in het MECC Maastricht gaat wel door! Tien hamburgergiganten gaan op 13 oktober live de strijd aan. ‘Het wordt spectaculair’, belooft Bart Mentink van LA Streetfood. ‘Horeca ondernemers die zichzelf onderscheiden verdienen een podium, juist nu. En dat podium geven wij graag’, aldus Mentink. Bijna elk succesvol horeca bedrijf heeft wel een variant van de klassieke hamburger op de menukaart staan. Met ontelbaar varianten: classic of fusion, met het zachtste vlees of juist plant-based, goedkoop en snel of met bladgoud en foie gras. Heel gaaf natuurlijk, maar de grote vraag blijft bestaan… wie heeft nou de Beste Burger van de Benelux?  Samen met MECC Maastricht tekent LA Streetfood voor de organisatie van de competitie met als ultieme climax de live battles op 13 oktober met een internationale en onafhankelijke jury, grote prijzen en geweldige awards. Na een strenge selectie van onafhankelijke secret guests bij Nederlandse en Belgische horeca bedrijven zijn tien topkandidaten overgebleven. Bart Mentink: ‘Het niveau is echt hoog.’

BBB

Stel je eens voor: de enorme MECC hal, 1 grote spot, 2x 5 deelnemers,
2x 5 hamburgers en 5 juryleden op meters afstand van elkaar.

De kandidaten battlen in twee categorieën: meat based en plant based. De deelnemers krijgen dertig minuten de tijd om vijf dezelfde burgers uit te serveren aan de vakjury onder leiding van Pierre Wind. De burgers worden beoordeeld op het samenspel van smaken, creativiteit, originialiteit, uitstraling, het uitserveren en de presentatie. De wedstrijd vindt plaats in twee opeenvolgende shifts en spectaculaire prijsuitreikingen! Beide winnaars vergaren eeuwige roem, publiciteit,  naamsbekendheid, een grote gouden LA trofee en € 750 aan LA Streetfood producten, vrij te besteden.

Andere geweldige prijzen: de zilveren ‘LA Trofee’, een verzorgde reis en luxe overnachting op het Ballymaloe Estate in Cork, Ireland, twee keer een pallet nachos chips van Pablo’s Choice, een Nachos warmer van Pablo’s Choice, een assortimentspakket Irish Burger Relishes Ballymaloe en 10.000 servetten met eigen logo van HorecaLab.

JURY
Pierre Wind | Celebrity Chef
Alexandra Dirand | Exportmanager Ballymaloe
Kevin Ross | Ellis Gourmet Burgers
Ron Simpson |Avocado Show
Yossi Eliyahoo | The Entourage Group

 Het programma van de dag:
11:00 uur:     Start plant based BestBurgerBenelux wedstrijd en de introductie van de jury;
11:15 uur: Startsein van de plant based battles. Elke 5 minuten start er een deelnemer;
11:45 – 12:10 uur: opleveren van vijf plant based burgers. Korte presentatie van 5 minuten per deelnemer;
12:10 uur: overleg jury;
12:45 uur: Prijsuitreiking plant based;
13:30 uur: Einde deel 1 PAUZE;
15:30 uur: Start meat based BestBurgerBenelux wedstrijd en de introductie van de jury;
15:45 uur: Startsein van de plant based battles. Elke 5 minuten start er een deelnemer;
15:45 – 16:40 uur: opleveren van vijf meat based burgers. Korte presentatie van 5 minuten per deelnemer;
16:40 uur: overleg jury;
17:10 uur: Prijsuitreiking meat based;
17:40 uur: Einde BEST BURGER BENELUX

De geselecteerde bedrijven voor de LIVE BATTLES:

PLANT1

Vitam Catering Bovag

BUNNIK

Nederland

PLANT2

Rococo

VELSEN ZUID

Nederland

PLANT3

Pistache Streetfood

VALKENBURG

Nederland

PLANT4

Dr. Plant

LEEUWARDEN

Nederland

PLANT5

De Daltons

VOORTHUIZEN

Nederland

MEAT1

La Chapelle

GENK

België

MEAT2

Het Spaans Huis

TERVUREN

België

MEAT3

TerMarsch & Co

AMSTERDAM

Nederland

MEAT4

Socal Kitchen

WEVELGEM

België

MEAT5

M’n Zusje

DRACHTEN

Nederland

Delen