Blog Jeannine Sok: De Horeca Factor

Voor dit fantastisch initiatief in Nijmegen ben ik gevraagd om de laatste twee weken van augustus te helpen om de gastvrijheid te waarborgen en medewerkers de fijne kneepjes van het vak mee te geven. Het is een groot succes, want 100% coronaproof en dat is wat gasten willen. Het kan volgens de richtlijnen werken en…

Lees meer

Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

“Deze editie van de Nationale Horecadag wordt geen feestdag, maar wel een dag waarop de horeca positiviteit uitstraalt. We doen het ontzettend goed met elkaar, innovatief en ondernemend als we zijn.  Op 9 oktober heffen wij met zijn allen het glas, op elkaar, op onze mooie branche en iedereen die hierin werkt”, aldus Arco Noorlander…

Lees meer

BBB Maastricht 2020 verplaatst naar oktober 2021

Al meer dan 65 jaar is BBB Maastricht dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit alle segmenten. Naast een groot deelnemersveld, presenteerde de beurs dit jaar een zeer gevarieerd en interactief programma aan presentaties, proeverijen, workshops, kook-, barista, -en bartenderwedstrijden en netwerkmogelijkheden. Het Covid-19 protocol lag klaar en de beurs kon in een veilige ‘corona-proof’ omgeving plaatsvinden,…

Lees meer

Nieuwe bestuursleden Lars van Galen en Lennart Maas

Lars van Galen (links) versterkt en vertegenwoordigt de vakgroep SVH Meesters als voorzitter en vertelt waarom hij is toegetreden tot het bestuur; “Voor mij is het Gastronomisch Gilde, met bijvoorbeeld de HANOS Gouden Koksmuts (het NK Koken), een prachtige vereniging die aanwezig is op diverse manieren, samen met onder andere haar SVH Meesters. Ik zal…

Lees meer

Zo word je beter zichtbaar op Instagram

Gastronomisch Gilde

1. Plaats regelmatig Als je met Instagram bezig bent, heb je te maken met een algoritme. Deze gaat in je voordeel werken als je regelmatig iets plaatst op je feed. Dit kan één keer in de week zijn, maar twee of zelfs drie keer per week is ideaal. Kies een of meerdere vaste dagen uit…

Lees meer

Zo houd je je restaurant schoon

Gastronomisch Gilde

Handhygiëne Handgel gebruiken of handschoenen dragen, werkt uiteindelijk minder effectief dan 20 seconden grondig je handen wassen met zeep. Wij denken dat het enorm helpt als medewerkers in de horeca zichtbaar het voorbeeld geven. Dat kunnen ze op heel veel manieren doen. Als jij als medewerker in de horeca aan de gasten laat zien dat…

Lees meer

Versoepelde maatregelen in zicht voor horeca

Gastronomisch Gilde

Op 1 juni mogen restaurants, cafés en terrassen hun deuren weer openen. Er mogen maximaal 30 personen binnen de horecagelegenheid zijn, inclusief personeel, en daarbij moet rekening gehouden worden met 1,5 meter afstand. Buiten op het terras geldt de 1,5 meter afstand ook. Verder moeten alle gasten aan een tafel zitten en alleen op reservering mogen…

Lees meer

Worldchefs komt met nieuwe podcast

Gastronomisch Gilde

De eerste twee episodes staan al online! In de eerste episode hoor je directeur Thomas Gugler over de annulering van het Worldchefs Congres & Expo 2020. Andy Cuthber van het Congres Comité sluit zich aan bij de conversatie. Ze vertellen over hoe COVID-19 hen uiteindelijk hebben doen besluiten om het Worldchefs Congres van 29 juli tot…

Lees meer

Doe mee aan Gastologie via live stream

Gastronomisch Gilde

Speel het spel mee en verdien zoveel mogelijk fooi Gastologie is een bordspel dat is ontwikkeld door studenten van de Cas Spijkers Academie Twente onder leiding van Sok en bekroond met de Horecava Innovation Award. Het spel is zowel geschikt voor professionals in de horeca als voor iedereen die met de horeca verbonden is. “Met…

Lees meer

Creative Young Chef of the Year – No Waste Battle

Gastronomisch Gilde

Nu is het tijd om na te denken over de nieuwe menukaart. Gaan we op de oude voet door en laten we de kaart voor wat het altijd is geweest? Of maken we andere – meer bewuste – keuzes die goed en gezond zijn voor onze gasten, die de boeren (#supportyourlocals), ondernemers en jouw keukenmarge…

Lees meer