Gastronomisch Gilde heeft een nieuwe partner.

Hans Everse, voorzitter-president Gastronomisch Gilde: ‘In de samenwerking met Dutch Cuisine zetten we met trots Gezondheid en Duurzaamheid weer op de kaart voor onze leden. Onze leden zijn een voorbeeld voor de consument, dus laten wij het goede voorbeeld geven samen!’ Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur te bevorderen, alsmede duurzamer en gezonder…

Lees meer

Hans Everse benoemd tot Voorzitter

Over het Gastronomisch Gilde Het Gastronomisch Gilde is in 2016 ontstaan uit een fusie van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. Het Gastronomisch Gilde is dé vereniging voor alle food- en gastvrijheidsprofessionals in horeca, catering, educatie en zorg. Het Gilde is in het leven geroepen om haar specifieke vakgroepen, namelijk SVH Meesters, Koksgilde, GastVrijheid, Jonge…

Lees meer

International Chefs Day 2020 Results Are In!

Worldchefs President Thomas A. Gugler also  expressed his thanks to  all the participants, the team in front and behind the activities, the International Chefs Day Committee and Chairman Vanessa Marquis  for their hard work and dedication. Reminding everyone  “Always believe on the Power of the White Jacket and think positive. May you all stay safe…

Lees meer

Horecava Limited gaat volledig virtueel

Carlijn Groen, Director Food Horecava: “Een maand geleden, met de aankondiging van Horecava Limited, waren we nog vol goede hoop dat de omstandigheden rondom COVID-19 zouden verbeteren. Helaas is het tegendeel waar. Met pijn in ons hart hebben we na de persconferentie van afgelopen dinsdag en in goed overleg met de autoriteiten, de beslissing genomen…

Lees meer

Online Masterclass Social Media

Door de tijd waarin we nu zitten is het is nog belangrijk om in contact te blijven met klanten, social media helpt je hierbij. Bijvoorbeeld laat zien hoe je werkt aan je take away menu of maak een poll en vraag om het favoriete gerecht op jouw kaart. Tijdens deze masterclass worden verschillende praktische tips…

Lees meer

Speciale editie Lekker500 2021!

Gastheerschap is essentieel voor de totaalbeleving van een culinaire avond. De redactie van Lekker500 vindt het daarom belangrijk om ook jong talent voor het voetlicht te brengen. Daarom zet zij zich als partner actief in voor de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) die dit jaar voor de 19de keer wordt uitgereikt. Onder de vleugels van de…

Lees meer

VIRTUEEL EVENT ‘HORECAVA LIMITED’

Ingrediënten nieuw concept Horecava Limited richt zich sterk op het verbinden van bezoekers onderling en met de aanwezige bedrijven, in een veilige en gastvrije setting. Zes zones bieden een mix van experts, collega’s, bedrijven, innovaties, kookdemo’s, proeverijen en trends. Het Podium is het hoofdtheater waar bijzondere horecaontwikkelingen en prominente sprekers in de schijnwerpers staan. Ook…

Lees meer

Presentatie MICHELIN Gids Nederland op 29 maart

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, geeft meer uitleg over het uitstel van de presentatie. “Onze inspecteurs blijven naarstig restaurants bezoeken en ondersteunen volop de Nederlandse horeca, die voor grote uitdagingen blijft staan. Het uitstel van de sterrenceremonie en de keuze om een volledig digitale gids te lanceren geeft ons de nodige tijd…

Lees meer

BestBurgerBenelux competition 2020 gaat door!

Stel je eens voor: de enorme MECC hal, 1 grote spot, 2x 5 deelnemers, 2x 5 hamburgers en 5 juryleden op meters afstand van elkaar. De kandidaten battlen in twee categorieën: meat based en plant based. De deelnemers krijgen dertig minuten de tijd om vijf dezelfde burgers uit te serveren aan de vakjury onder leiding…

Lees meer