20e editie Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

De 21 talenten zijn op basis van werkervaring en motivatie geselecteerd door juryvoorzitter Edwin Raben. Daarnaast zijn er vier wildcards verdeeld onder de samenwerkingsverbanden van JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique en Fine Eastern Restaurants, verenigd in de G4 ‘Fine Dining’. Onder de vleugels van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) werken de stichting G4,…

Lees meer

Culinary Team The Netherlands zoekt teamlid!

Wat bieden wij een nieuw lid * Een unieke internationale ervaring en toegang tot het internationale netwerk van WorldChefs * Je doet mee aan wedstrijden over de hele wereld * Je werkt samen met top chefs * Je komt in een team dat altijd wil winnen * Vele uitdagingen om jezelf en het team te verbeteren…

Lees meer

De MICHELIN Gids Nederland 2021

“In deze uiterst moeilijke tijden voor de horeca vinden wij het bijzonder belangrijk om ook in 2021 de selectie van de MICHELIN Gids Nederland uit te brengen. En dit om verschillende redenen: om het beroep aan te moedigen, om de inzet van de chefs in de verf te zetten en om talent in de kijker te zetten. Het…

Lees meer

Gezamenlijk standpunt inzake De Vleespetitie

Aanleiding Zoals bekend is Euro-Toques Nederland lid van Euro-Toques Internationaal (ETI). Tijdens het internationale overleg tussen de aangesloten landen heeft Euro-Toques Frankrijk een vleespetitie ingebracht met het verzoek dat alle aangesloten landen van ETI deze petitie ondersteunen en vervolgens laten agenderen bij het European Food Forum . Alvorens als Euro-Toques Nederland een standpunt ten aanzien…

Lees meer

Horeko helpt horecaondernemers

“Onze praktische gedachte is steeds: software maken waar de horeca beter van wordt”, vertelt CEO Marvin van Dongen van Horeko. “Doordat de horeca – noodgedwongen door corona – veel meer aan bezorgen doet, kregen we van onze klanten veelvuldig de aanvraag voor een feature waarmee ondernemers de commissie die ze aan bezorgplatforms betalen, kunnen doorberekenen.…

Lees meer

KHN verwelkomt nieuwe landelijke bestuursleden

Horecaondernemers met ambitie Saskia Geraeds is sinds 2013 directeur en eigenaar van Huize Koningsbosch, een boutique hotel in Bakkum/Castricum met 23 kamers, een restaurant en drie vergaderzalen. Saskia is een enthousiaste horecaondernemer met een grote passie voor de branche. Voordat ze horecaondernemer werd, werkte zij 21 jaar in (hogere) managementfuncties bij een grote bank. Tevens…

Lees meer

Bib Gourmands 2021

Nederland telt in de 2021 editie van de MICHELIN Gids Nederland 13 nieuwe Bib Gourmands. En ook dit jaar zitten er enkele pareltjes bij. Neem nu Fa. Pekelhaaring in Amsterdam, een urban canteen waar de keuken zich onderscheidt door een grote veelzijdigheid. Creatief, lokaal, Italiaanse flair, … Bib Gourmand! Die diversiteit en spontaniteit vonden we…

Lees meer

Gastronomisch Gilde lanceert nieuwe wedstrijd!

Wij vragen jullie in duo’s een gerecht te maken met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en maximaal 2 gram zout. Jullie presenteren het gerecht doormiddel van een filmpje op social media en leggen hierin uit waarom jullie mogen deelnemen aan de finale op Gastvrij Rotterdam. Tag @deongezoutenwaarheid, @gastrogilde, @dejongegarde en @gastvrijrotterdam. Op basis van deze voorrondes worden…

Lees meer

Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De G4 (een samenwerkingsverband van Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisinier, JRE-Jeune Restaurateurs en Fine Eastern Restaurants) heeft alle begrip voor de wanhoop en radeloosheid van collega’s bij wie ’t water aan de lippen staat. Men wil echter niet meedoen aan het moedwillig overtreden van de wet.   “Na de eerste ‘lockdown’ hebben wij als G4…

Lees meer

KHN sleept Staat voor de rechter

KHN start bodemprocedure én vraagt rechter om spoedvoorzieningen De steunmaatregelen zijn welkom, maar de NOW- en lastenverlichtingsregeling dekken bij lange na niet de vaste lasten van de horecaondernemers. De verliezen lopen dus op. De verplichte horecasluiting drukt disproportioneel op de branche. Keer op keer blijft perspectief uit met als gevolg dat veel horecaondernemers tegen enorme…

Lees meer