Aangepaste menukaarten door vleesschaarste

Het 127 jaar oude bedrijf ziet dat de vraag naar vlees vanuit de horeca sinds de versoepelingen in twee weken tijd is verdrievoudigd van 20.000 kilo naar 60.000 kilo per week. Het lijkt erop dat Nederland een inhaalslag heeft ingezet als het gaat om (vlees)eten buiten de deur. “De markt is meteen teruggeschoten naar zijn…

Lees meer

Deelnemers NK koken op de Horecava. 

HANOS Gouden koksmuts – 10 januari 2022 * Het Koetshuis* Tom Lamers | Erik Timmerman | Damian Nieland * De Loohoeve* Jeroen Brouwer | Marleen Brouwer * Restaurant Maeve Tommy Janssen | Kevin Wuck | Roxanne Negenman * Restaurant d’Ouwe Tramhalte Rob Wijnen | Chris Rijken | Timon Verhees * Restaurant Elea Takis Panagakis | Afroditi Lamprianidou | Niels van der…

Lees meer

Finalisten Hennessy Gastvrijheidsprijs!

De zes toptalenten behaalden op maandag 28 juni 2021 de hoogste score van de 25 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC Mondriaan in Den Haag streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw. Samen met de vier wildcardhouders vormen zij het tiental dat doorgaat naar de volgende ronde van deze prestigieuze…

Lees meer

Nationale Horecadag zoekt leukste horecateam

Nationale Horecadag De afgelopen twee jaar heeft de Nationale Horecadag met succes plaatsgevonden, met als doel het imago van de horecabranche te verbeteren, gezamenlijk te werken aan instroom van nieuwe horecamedewerkers en studenten en om een landelijk event te organiseren speciaal voor iedereen in de horeca. Dit jaar gaat de organisatie een groter, langer en…

Lees meer

Verstegen gestart met het investeren in agroforestry

Aanplanten van duurzame voedselbossen, agroforestry Agroforestry is een duurzame landbouwmethode dat ook wel ‘regeneratieve agroforestry’ wordt genoemd. De focus van deze landbouwmethode ligt op het herstellen van de natuur en de biodiversiteit. Het gebruik maken van verschillende gewassen op één perceel brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo kan er meer CO2 opgenomen worden uit…

Lees meer

27 geslaagden CSA behalen titel SVH Gezel Meesterkok

Tot dusver waren er alleen Gezellen afgestudeerd via de Sterklas, een initiatief van de Nederlandse SVH Meesterkoks. Samen met de Sterklas behoort de Cas Spijkers Academie tot de hoogste culinaire vakopleidingen in Nederland. Om het diploma van SVH Gezel Meesterkok te kunnen behalen, is het daarom een vereiste om de mbo niveau 4 opleiding tot Gespecialiseerd…

Lees meer

Plant based wedstrijd tijdens BBB Maastricht 2021

Op woensdag 13 oktober gaan leerlingen van de Cas Spijkers Academie op de beursvloer van BBB Maastricht strijden om de titel ‘Green Chef 2021’. Deze volledig fruit– and plant based wedstrijd is een samenwerking tussen BBB Maastricht, de Cas Spijkers Academie, Culinaire Saisonnier, het Gastronomisch Gilde en We’re Smart. Samen hebben zij de ambitie om…

Lees meer

Gastronomisch Gilde bouwt verder aan de toekomst

Het Gastronomisch Gilde is de spil in de sector en zoekt continue naar verbinding met de leden. Het afgelopen jaar is het nog duidelijker geworden dat het Gastronomisch Gilde nog meer de verbinding aan moet gaan, zowel met de leden als met de partners. Om dit te bereiken heeft het bestuur, ondersteund door adviseur Robert…

Lees meer

In Memoriam Wynand Vogel

De wens van Wynand en zijn familie was om zijn overlijden pas bekend te maken na zijn afscheid. We zullen Wynand herinneren als zeer betrokken lid van ons gilde. Hij heeft als bestuurslid van het NCCK en het latere koksgilde veel betekend voor het gilde. Onder zijn leiding zijn de wedstrijden van het gilde geworden…

Lees meer