‘Voeding & Innovatie’ – Gelderland

Plaats: Ede
Datum: 11/03/2019
Tijd: 

Het bestuur en Erik te Velthuis nodigen de leden van het Gastronomisch Gilde op maandagavond 11 maart uit voor een bijeenkomst over ‘voeding & innovatie’ in het clubhuis van afdeling Gelderland: Restaurant Buitenzorg in Ede.

Delen
Bijeenkomst GDL - DC + logo's

Waar? Restaurant Buitenzorg,
Amsterdamseweg 19, 6712 GG, Ede

Wanneer? Maandag 11 maart 2019
Aanvangstijd? 19:00 uur

 

Presentatie en Dutch Cuisine

Erik zal deze avond presenteren en de inhoud van “Dutch Cuisine” vanuit zijn eigen visie ontleden en spiegelen aan het heden en de toekomst.

Is besmet raken met ontwikkelingen in voeding en innovatie ook iets wat bij jou leeft? Praat er deze avond dan over mee en laat jouw mening horen. Wat hebben topkwaliteit rundvlees, champignons en vitamine D met elkaar te maken? Wat zijn ‘green proteins’, de ontwikkelingen in ‘less salt’ en wat kun je allemaal met planten en plantvezels? Wat vinden we van deze trends? Hebben we een keuze of moeten we mee? (Hoe) vinden we onze eigen creatieve weg en signatuur?

Ambassadeur en programma

Ons collega-lid, Erik te Veldhuis, is onlangs gevraagd om ‘Ambassadeur’ van Dutch Cuisine te worden.
Hoe toepasselijk is het dan om tijdens onze sociëteitsavond eens met elkaar bij stil te staan bij de manier van werken en de waarden waar Dutch Cuisine achter staat?

Op gebied van voeding, onze passie dus, staat een transitie te gebeuren welke nog nooit geëvenaard is qua omvang. Denk aan: minder vlees eten, gezonde voeding, “anders denken” in de voedingsindustrie, een beter leven in een betere wereld voor mens en dier.
– Wat houdt dat in voor de regionale keuken?
– Wat als collega’s hun traditionele waarden in vakmanschap uit hun handen voelen glippen?
– Wat kan ‘Dutch Cuisine’ als instituut hier in betekenen?

Deze duurzame ontwikkelingen bieden kansen voor ons als koks, maar de een kleurt makkelijk buiten de lijntjes en de andere collega raakt er behoorlijk door van slag. Erik zal het verhaal en de discussies die erdoor ontstaan, in goede banen leiden. Het belooft in ieder geval een interactieve avond te worden aan de hand van beeld en dialoog. Natuurlijk mag het proeven van hapjes daar niet bij ontbreken.

Laat je inspireren. Dus komt allen: jong en oud, dan gaan we samen buiten de lijntjes kleuren!

 

Graag ontvangen we jouw aanmelding op tijd via een bericht naar cscherpenisse@hetnet.nl.

 

Hopelijk tot 11 maart! Groet,

Cent Scherpenisse

Delen