PUURgroenten Battle Award 2019

Plaats: Middenmeer
Datum: 01/07/2019
Tijd: 11:00:00

Op maandag 1 juli 2019 organiseren PUURgroenten en onze vakgroep Jonge Garde de PUURgroenten Battle Award 2019. Deze black box-wedstrijd biedt jonge chefs de mogelijkheid om te werken met en te proeven van de producten uit de PUURgroenten-kas. Een gerenommeerde jury beoordeelt de gerechten en er zijn prachtige prijzen te winnen!

Delen
49572413-battleaward2019-ws

Benieuwd naar hoe de deelnemers het afbrengen tijdens de PUURgroenten Battle Award? Kom dan naar de
PUURgroenten Inspiratiedag! Aanmelden door te mailen naar: info@puurgroenten.com. Lees verder en ontdek
wat de black box-wedstrijd precies inhoudt voor de deelnemers:

De opdracht

– Voorgerecht: Vegan en gebruik uit de kas 90%, minimaal 3 bereidingen (geen dierlijk eiwit).
– Hoofdgerecht: Gevogelte uit de black box en gebruik uit de kas minimaal 5 soorten groenten, 5 bereidingen.
– Dutch Cuisine-style.
– 6 borden per gang: 3 voor de jury, 2 voor publiek en 1 voor showtafel.
– Je zorgt zelf voor je servies en je mag je eigen keukenspullen / pannen / messen / materiaal meenemen.

Tijdsframe

Als de black box in koks bezit is, dan:
– Heb je 15 minuten de tijd om te kijken en de uitwerking met blocnote en pen te doen.
– Daarna mag je 45 minuten in de kas proeven en plukken / knippen.
– Vervolgens ga je winkelen op het versplein van de PUURgroenten Inspiratiedag.
– Je krijgt 2 uur de tijd om 2 gangen te bereiden. In een kader geef je aan: welke, hoe en wat.
– Daarna presenteer je de gerechten in zesvoud: 3 voor de jury, 2 om te zien en proeven voor het publiek en
1 voor de show tafel.
– Naast het oordeel van de jury is er een publieksprijs. Het publiek zal stemmen. Dit staat los van de jurywedstrijd.

Juryleden

Voor deze wedstrijd hebben we de beste juryleden geselecteerd (onder voorbehoud):
– Felix Willbrink van de Telegraaf Amsterdam (voorzitter)
– Werry van Leeuwen van Sugar Hill Arhnem
– Marcel Heintzberger van Restaurant Beyerick

Tot je beschikking

Werkbank per team:
– Snijplank, bekkens, afruimbak, vuilnisbak, 2 steel-, 2 grotere en 2 bakpannen, 1 pannenlikker, 6 lepels, papier, folie,
condimenten. Alle leveranciers: wijn, champagne, gin, thee, koffie, truffels, vis, vlees, wild, gevogelte, brood, fruit, servies.
– Per team 1 barbecue.
– Centrale tafel algemeen gebruik, 2x Rational combisteamer, blender, Magi mix, staafmix, rookovens, frituur.
Op het plein: Big Bertha, Braai, Big Green Egg.
– Let op: food mag niet worden voorbewerkt of meegenomen worden of onbewerkt zijn.
– Na de presentatie vindt het beraad plaats en de stemming van publiek.
– Om 15.30 uur is de bekendmaking en uitreiking.

Wat win je?

– 1ste prijs: PUURgroenten Battle Award 2019-bokaal
1ste prijs: Stage bij tweesterrenrestaurant het Nonnetje bij Michel van der Kroft
– 1ste, 2de en 3de plaats: Bierpakket, PUURgoenten-pakket en koksmes van Wüsthof
– 1ste prijs: lidmaatschap Jonge Garde van het Gastronomisch Gilde
– 1ste prijs: Mooiste groentegerecht publicatie in Gildekoerier incl. teamfoto en interview
– 1ste prijs: compleet verzorgt arrangement voor 2 personen: 7 gangen incl. wijnen bij Hemingways in Bergen aan zee,
aangeboden door Hemingways by chef Jeroen Klepper
– Winnaar Publieksprijs: dinerbon van 150 euro voor Noorderlicht in Bergen, aangeboden door Noorderlicht by
chef Jeroen Klepper

Kom jij de deelnemers aanmoedigen en laat je je tijdens de Inspiratiedag meenemen op culinaire reis door meer dan
20 inspirerende bedrijven? Feel, enjoy & taste! Meld je aan door een e-mail te sturen naar: info@puurgroenten.com.