U bent hier

Uitnodiging sociëteit Gelderland

25-09-2018
Bezoek met rondleiding en een hapje ter afsluiting bij Remeker Kaasboerderij op 1 oktober aanstaande.

Beste leden van sociëteit Gelderland,
 
Op 1 oktober 2018 zouden we een workshop volgen bij Epos, maar door omstandigheden kan deze niet doorgaan. We proberen de activiteit te verplaatsen naar het voorjaar van 2019.
 
Nu nodigen wij u op deze dag (1 oktober a.s.) uit voor een bezoek met rondleiding en een hapje ter afsluiting bij Remeker Kaasboerderij (Adres: Postweg 110, 6741 ML in Lunteren).
 
Remeker is een rauwmelkse natuurkorstkaas, gemaakt op boerderij De Groote Voort in de Gelderse Vallei. Er wordt alleen gebruikt gemaakt van de melk van hun eigen jersey koeien om de Remeker te maken. De kaas is biologisch en wordt kort gepekeld, waardoor het zoutgehalte laag is. De koeien worden grasgevoerd, met beperkte aanvulling van onbewerkte producten als haver en rogge.
 
De kruidenrijke grasklaverweiden waar de dieren op grazen, worden verrijkt met vaste stromest uit hun potstal, die speciaal ontworpen is voor gehoornde dieren. Sinds 2004 werkt Remeker geheel antibioticavrij. De natuurlijke werkwijze in de gehele keten geeft de smaak!

Het programma
• Remeker ontvangt u graag vanaf 14:30 uur. (Deze keer dus niet in de avond, maar in de middag. Melkveehouders beginnen ‘s morgens al heel vroeg en sluiten na het avondmelken de deuren.)
• We beginnen om 15:00 uur met de rondleiding.
• Na afloop is er nog een lekker hapje.
 
Graag aanmelden vóór 29 september bij Cent Scherpenisse via cscherpenisse@hetnet.nl of via een appje naar zijn mobiele nummer.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Namens het Bestuur GG Sociëteit Gelderland
Cent Scherpenisse