U bent hier

Sterrenchef tilt restaurants naar hoger niveau voor TUI

16-01-2018
TUI biedt haar gasten graag goede service, onder mee op het gebied van lekker eten. Daarom nodigden TUI en de vereniging Jeunes Restaurateurs d’Europe de Belgische chef-kok Gilles Joye van sterrenrestaurant Marcus in Deerlijk (België) uit om een paar dagen naar Hotel Jardines de Nivaria op Tenerife te gaan om de kookkunsten van de lokale chef naar een hoger niveau te tillen.

Samen met de chef-kok van Hotel Jardines de Nivaria werkt Gilles Joye gerechten uit met streekproducten, waaraan een Vlaamse touch gegeven wordt. Voor beiden een leuke ervaring, want ook Joye leert nieuwe producten kennen en nieuwe manieren van bereiden en presenteren.
De chef-koks van twee hotels van TUI, naast Hotel Jardines de Nivaria in Tenerife ook het Atlantica Sensatori Resort in Annissaras Kreta, krijgen op deze manier al meer dan 6 jaar lang opleiding van gastronomische topchefs. Zo kan TUI toeristen met een wat grotere portemonnee hotels aanbieden waar ze zéker van een gastronomisch topniveau kunnen genieten.

Eten op niveau voor passagiers TUI Fly

Maar TUI gaat nog verder. Vanaf eind maart krijgen ook passagiers van TUI Fly, die het daaropvolgende half jaar voor een VIP-Selection-vakantie of een Fly Deluxe-vlucht kiezen, gerechten voorgeschoteld die door Gilles Joy werden ontwikkeld.
De gerechten die in de lucht geserveerd worden, moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag een gerecht bijvoorbeeld geen rauwe vis of rauw vlees bevatten, en geen varkensvlees, om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het eten wordt ook veel steviger gekruid dan anders, omdat er op grote hoogte altijd wat smaakverlies is.

[Bron: hln.be]