U bent hier

Slakkenkwekerij

10-04-2017
In het rustige Nieuwaal bij Zaltbommel staat een wel heel bijzondere kwekerij: Slakkenkwekerij Slow Escargots. Hier kweekt eigenaar Lennard ter Hall op biologische wijze en met veel geduld 3 soorten escargots voor particulieren, horeca en kleine groothandels

Slakkenkwekerij Slow Escargots
In het rustige Nieuwaal bij Zaltbommel staat een wel heel bijzondere kwekerij: Slakkenkwekerij Slow Escargots. Hier kweekt eigenaar Lennard ter Hall op biologische wijze en met veel geduld 3 soorten escargots voor particulieren, horeca en kleine groothandels. Lennard houdt zich sinds 2012 fulltime en professioneel bezig met het kweken van onvoorstelbaar mooie en smakelijke slakken.
 
Natuur als uitgangspunt
Slow Escargots neemt de natuur als uitgangspunt. Dit begint in de kassen zelf. Hier is een ruime omgeving gecreëerd waar de slakken zich van nature thuis voelen. Er zijn geen kunstmatige licht- of warmtebronnen. Daarnaast kunnen de slakken hun eieren leggen in de volle grond en wordt hun winterslaap gerespecteerd.   
 
Natuurlijke voeding
De dieren krijgen dagelijks verse bladgroente en kruiden. Niet alleen zijn de slakken hier verzot op, het krachtige groen geeft de slakken ook een verfijnde smaak en biedt daarnaast een natuurlijke bescherming tegen ziekten. Op deze wijze houdt Slow Escargots hormoonvoer, pesticiden en antibiotica buiten de deur.
 
Superfood
Slakken zijn een verantwoorde keuze. Escargots zijn caloriearm, maar zitten bomvol eiwitten, mineralen en aminozuren, daarnaast bevatten ze minder dan 1% vet. En door de duurzame manier van kweken, is ook het kweekproces nauwelijks tot geen belasting voor het milieu. Uiterst gezond, overheerlijk voedsel zonder de carbon footprint.
 
Het oogsten
Als de slakken langzaam zijn volgroeid, worden ze geoogst, ontnuchterd en gespoeld. De slakken die Lennard ter Hall verkoopt, zijn direct afkomstig van het land. Dit klinkt logisch, maar vrijwel alle escargots die via de groothandels worden verkocht zijn ingevroren geweest. Bij Slow Escargots is dat beslist niet het geval! Door de slakken direct en in zijn geheel te bereiden, dus inclusief nier en leverkrul, hebben de escargots een bijzonder mooie vorm, een prachtige textuur en een verfijnde aardse smaak. Een kwaliteitsproduct met heel veel  culinaire mogelijkheden.
 
De Producten
Slow Escargots verkoopt de slakken levend of gegaard in potjes met groentebouillon. En als enige kwekerij verkoopt Slow Escargots ook rauw ontschaald slakkenvlees. Chefs kunnen op deze manier gemakkelijk met dagverse slakken koken en zelf de smaak en mate van gaarheid bepalen. Voor de slakken in potjes geldt dat ze stijlvol zijn verpakt, waardoor ze ook zeer geschikt zijn als culinair cadeau. Particulieren kunnen alle producten in de webwinkel kopen, evenals slakkenbordjes, tangen en slakkenhuisjes. 
 
Horeca
Lennard ter Hall denkt graag mee met horecaprofessionals. Van de klassiek Franse bistro tot sterrenrestaurant,  voor elk soort bedrijf is er een escargot en een advies op maat. Voor vragen, meer informatie of advies kijk op www.slowescargots.nl of neem contact op met Lennard ter Hall.