U bent hier

Masterclass sociëteit Gelderland: Vleesbewerken

15-10-2018
Na het inspirerende bezoek door sociëteit Gelderland aan kaasboerderij Remeker, organiseren we op 29 oktober a.s. een Masterclass vleesbewerken en worstmaken, in samenwerking met ROC Rijn IJssel (Wageningen).

Samen met Paul van Trigt en de studenten van deze vakschool hopen we er een mooie avond van te maken.
 
Masterclass: van varken tot vers vleesproduct
Het maken van ambachtelijke vleesproducten en worst is een manier om je te onderscheiden. De Masterclass vleesbewerken en worstmaken is er daarom op gericht om meer inzicht en praktisch toepasbare kennis te verkrijgen. Er zal een leestafel worden gemaakt om de kennis te testen.
 
Wat levert de Masterclass op?
• Technisch en praktisch inzicht van de gedemonstreerde vleesbewerking, het creëren van
vleesproducten en het zelf maken van een speciale worst
• Mogelijk nieuwe, wellicht in eigen bedrijf te maken producten voor verkoop / bereiding
• Enige technologische kennis van vlees en vleesproducten verkrijgen
 
Inhoud Masterclass
• Demonstratie: uitsnijden van een varken
  - Grote en kleine verdeling
  - Uitbenen, splitsen en afvliezen
  - Toelichting bestemming en gebruik vleesdelen
• Maken van speciale vleesproducten / worst (incl. proeverij van diverse producten)
• De producten worden na de proeverij onder de deelnemers verdeeld
 
Bijdrage leden
Van de deelnemende, Gelderse leden vragen we een kleine bijdrage van €10,- (om de kosten te kunnen dekken), waar je op het eind van de avond een vleespakket voor krijgt. Het bedrag bij aanmelding graag overmaken naar: NL34SNSB0925069728 t.n.v. C. Scherpenisse.
 
Locatie Rijn IJssel en starttijd
De locatie van de Masterclass is: Vakschool Wageningen, Marijkeweg 5, 6709 PG in Wageningen. Telefoonnummer: 026 319600.
De inloop voor Masterclass vleesbewerken en worstmaken is vanaf 18:30 uur en de aanvang uiterlijk om 19:00 uur. Deze tijd is gekozen in verband met de sluitingstijd van het schoolgebouw en de benodigde tijd voor de Masterclass.
 
Aanmelden
Graag opgeven en het bedrag overmaken vóór 28 oktober 00:00 uur bij Cent Scherpenisse (via de mail: cscherpenisse@hetnet.nl of via een berichtje naar zijn mobiele nummer) en op zijn bovengenoemde bankrekeningnummer.
 
Het bestuur van sociëteit Gelderland hoopt jullie daar weer te ontmoeten!
 
Met vriendelijke groet,
Cent Scherpenisse (Voorzitter)