U bent hier

Intronisatie SVH Meesterkoks en diploma-uitreiking Sterklassers

15-10-2018
Vorig weekend werd er dubbel feest gevierd in de prachtige Spiegelzaal van het Amstelhotel. Voorafgaand aan de Sterklasdiploma-uitreiking werden er vijf SVH Meesterkoks geïntroniseerd tot het Gilde van SVH Meesterkoks.

“Dat wil later ik ook,” stelde student Rheza Afghan nadrukkelijk. “Meesterkok worden”. En die kans is groot, want deze Sterklasser toonde veel doorzettingsvermogen tijdens zijn opleiding. De Sterklas is op dit moment de hoogste opleiding die je kan volgen in Nederland. “Je moet niet denken dat je na twee jaar Sterklas zomaar je diploma ophaalt,” vertelde Jason de Haan. “Het is keihard werken.” Met veel vreugde namen de 23 Sterklassers hun felbegeerde diploma in ontvangst.
 
Leermeesters en ouders zijn ontzettend trots. Na de uitreiking stonden de gediplomeerden juichend op de trap, klaar voor de traditionele groepsfoto. Nog een laatste glas en een voortreffelijk hapje van ontvangende kok Rogér Rassin volgden. Willem Himmelreich en Ben van Beurten van het bestuur van de Sterklas zwaaiden de studenten daarna uit. SVH Meesterkok Theo van Rensch weet het zeker: “Deze jongelui gaan het in de toekomst helemaal maken!”