
18 december organiseerde het gastronomisch gilde afdeling Noord een kerstdiner in samenwerking met de horecaopleidingen van ROC Friese Poort in Sneek.
Het diner werd bereid door studenten van de talentenklas (eerste jaars studenten (!) ) onder leiding van Jan Smink.
Van uit geheel Nederland waren de gasten ( 68 in totaal) afgereisd naar Sneek om te genieten van dit voortreffelijke menu. Om het feest compleet te maken werd het wijn arrangement gesponsord door wine inspiration ( van gilde lid Hugo Wijbenga).
Het menu:
---
Venkel met gerookte boerenkoololie, karnemelk, kabeljauw en grapefruit
**
Crèmesoep van knolselderij met cepes, zuurdesem, pompoenpit en paddenstoelen
**
Aardpeer met aardpeerchips, romige parelgort, oude kaas en hazelnoot
**
Gekarameliseerde witlof met pastinaakpuree, spruitjes, hertenbout en sjalottenjus
**
Schapen yoghurt met appel, gezouten pecannoten, bleekselderij-appelbouillon en vanilleolie
Alle studenten en gasten kregen nog een Gastonomisch Gilde receptenboek uitgereikt.
Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd kerstdiner.