U bent hier

Aspergediner Betuws Wijndomein

11-05-2017
Op maandagavond 8 mei 2017 vond het aspergediner plaats voor de leden van het Gastronomisch Gilde. De avond werd geheel verzorgd door het Betuws Wijndomein. Het was een leerzame en succesvolle avond, de wijn vloeide en elke gang stond in het teken van het ‘witte goud’ - dé asperge.

Om 18:00 uur verwelkomde Diederik Beker, wijnmaker Betuws Wijndomein, de gasten met een heerlijk glas LingeParel wit, de mousserende wijn van het Wijndomein. Rond 18:30 uur vertrokken de gasten met Diederik voor een rondleiding door de wijngaard. De leden van het Gastronomisch Gilde leerden alles over de wijnbouw in Nederland en de technieken van wijn maken die Diederik zelf toepast in zijn kelder. Na de toch wel frisse rondleiding warmden de gasten zich binnen of buiten bij de open haard op, onder het genot van een glas LingeWit Cuvee.
 
Arina van Leenen, gastronoom Betuws Wijndomein, heeft samen met de stagiaires de hele dag in de pop-up keuken gestaan om een heerlijk viergangendiner te creëren. Het diner werd geopend met een aspergecocktail met kreeftenstaartjes in combinatie met een glas LingeWit Johanniter. Vervolgens werd de aspergesoep geserveerd met een sous-vide gegaard eitje en zalmsnippers. Ook bij het hoofdgerecht kwamen de asperges terug, geserveerd met lamsham, aardappelgratin en een frisse koolsalade. Het diner werd afgesloten met een tiramisu van mascarpone, Betuwse kakelroom, aardbeien en lange vingers geweekt in Betuws Bruis, het non-alcoholische drankje van het Wijndomein.
 
De avond werd afgesloten met een dankwoord van Cent Scherpenisse. Voordat iedereen vertrok, schonk Diederik nog een glaasje Linge Digestief; Grap Gerijpt en Most Cuvée in. Dé perfecte afsluiter van een smaakvolle avond in de wijngaard te Erichem.
 
Bij deze bedanken wij ook groenteboer Wessels Grootverbruik,  slager W & G Groep en het Betuws Wijndomein.